Eventyrer: Store missioner begynder i baghaven

Inspiration til eventyr
< Forrige artikel Næste artikel >
Eventyrer: Store missioner begynder i baghaven
Inspiration
08 March 2017

Eventyrer: Store missioner begynder i baghaven

Du behøver ikke være jægersoldat eller erfaren eventyrer for at tage på fantastiske eventyr med dine børn. Du kan nøjes med at lade dig inspirere af en. Mød Erik B. Jørgensen

Den landskendte jægersoldat, forfatter og eventyrer Erik B. Jørgensen er kendt for sine mange usædvanlige ture i det fri, hvor han har rejst i nogle af verdens mest øde egne både som en del af sit arbejde, men også som familieprojekt, der skulle bringe ham tættere på datteren.

 

Onsdag den 29. marts har Eventyrsport i Horsens Erik som hovedattraktionen, når han skal fortælle om familieeventyret ” Far og datter i vildmarken - 45 dage i Nordsverige”.

 

Her kan du høre, hvordan han sejlede Nordsverige rundt med sin seksårige datter Karen, hvordan han lærte datteren at bruge kompas, bruge kniv, lave bål og om, hvordan man ellers opfører sig i naturen.

 

Og så vil du få inspiration til, hvordan selv de største eventyr med børnene kan begynde lige uden for døren!

”Eventyret kan fint være i baghaven, i et lille shelter i nærområdet eller i en kano. Det vigtigste er, at man kommer ud sammen og tager sig tid til at opleve,”

siger Erik B. Jørgensen og slår fast, at han måske har taget nogle mere ekstreme ture med sin datter end de fleste, men i virkeligheden er han ikke så meget anderledes.

Du kan tilmelde dig arrangementet i Horsens:  "Herreaften med foredrag af eventyreren Erik B. Jørgensen og ølsmagning" hér. 

Holte Vinlagers Horsens-forretning en kort fortælling om øl bl.a. fra Århus Bryghus. Der vil selvfølgelig være smagsprøver og tapas til en eventyrlig lav pris af 50,- kroner

”Det handler rigtig meget om at leve i nuet og tage de oplevelser, man kan. Den helt store tur kan jo ligge to-tre år fremme i tiden, og før man kommer så langt, kan man meget passende træne og nyde hinandens samvær på korte ture. Drømmene og eventyret skal arbejdes ind i hverdagen,” konstaterer han.

Erik B. Jørgensen har en lang karriere i Forsvaret, hovedsageligt i Slædepatruljen Sirius og Jægerkorpset, og hans mange ekspeditioner har gjort ham til medlem af Eventyrernes klub, men mellem alle disse oplevelser, ligger en række små projekter, som alle danskere kunne kopiere.

”Livet skal jo ikke kun leves på, hvad der måske skal ske en dag. Vi har haft nogle fantastiske oplevelser, hvor vi har været uden for civilisationen i 45 dage, men vi oplever jo også noget hver gang, når vi er afsted halvanden dag på de sydfynske vandreruter. Og hvis man drømmer om den helt store rejse, kan man jo meget passende nyde de små ture som træning, indtil man skal afsted,” lyder anbefalingen videre fra Erik Jørgensen.

Og han slår fast, at man ikke skal være bange for at prøve tankerne af i det små. Eventyrlige aktiviteter med børnene kan alle tage op uden præstationsangst.

”Jeg er bestemt ikke bedre end andre forældre til at lave noget med min datter, men på de her ture oplever jeg, at vi lynhurtigt har fået en fælles referenceramme og et fælles sprog til at tale om alle mulige andre ting, når vi er sammen. Man rykker tættere på hinanden, når man er ude sammen, så jeg kan kun opfordre alle forældre til at opsøge de små eventyr med deres børn,” siger Erik B. Jørgensen.

Du kan læse meget mere om Erik B. Jørgensen og hans missioner - både dem alene og dem med datteren på hans website komud.dk

Inspiration
Posted: March 08, 2017
Categories: Rejse , Med Børn
Forfatter: Eventyrsport Blogger