Eventyrer: Store missioner begynder i baghaven

< Forrige artikel Næste artikel >
Eventyrer: Store missioner begynder i baghaven
Inspiration
08 March 2017

Eventyrer: Store missioner begynder i baghaven

Du behøver ikke være jægersoldat eller erfaren eventyrer for at tage på fantastiske eventyr med dine børn. Friluftsliv er for alle, og det behøver ikke kræve alverden. Lad dig inspirere af eventyreren Erik B. Jørgensen.

 

Den landskendte jægersoldat, forfatter og eventyrer Erik B. Jørgensen er kendt for sine mange usædvanlige ture i det fri, hvor han har rejst i nogle af verdens mest øde egne både som en del af sit arbejde, men også som familieprojekt, der skulle bringe ham tættere på datteren.

 

Erik B. Jørgensen har bl.a. tilbragt 45 dage i Nordsverige sammen med sin seksårige datter Karen, og her lærte han hende at bruge kompas, kniv, at lave bål, og hvordan man skal opføre sig i naturen.

 

Du behøver dog ikke straks planlægge en lang tur i ødemarken sammen med dine børn. Meget mindre kan også sagtens gøre det.

 

”Eventyret kan fint være i baghaven, i et lille shelter i nærområdet eller i en kano. Det vigtigste er, at man kommer ud sammen og tager sig tid til at opleve,” siger Erik B. Jørgensen og pointerer, at han måske har taget nogle mere ekstreme ture med sin datter end de fleste, men at han i virkeligheden ikke er så meget anderledes end andre forældre.

 

”Det handler rigtig meget om at leve i nuet og tage de oplevelser, man kan. Den helt store tur kan jo ligge to-tre år fremme i tiden, og før man kommer så langt, kan man meget passende træne og nyde hinandens samvær på korte ture. Drømmene og eventyret skal arbejdes ind i hverdagen,” konstaterer han.

 

Erik B. Jørgensen har en lang karriere i Forsvaret, hovedsageligt i Slædepatruljen Sirius og Jægerkorpset, og hans mange ekspeditioner har gjort ham til medlem af Eventyrernes klub, men mellem alle disse oplevelser ligger en række små projekter, som alle danskere kunne kopiere.

 

”Livet skal jo ikke kun leves på, hvad der måske skal ske en dag. Vi har haft nogle fantastiske oplevelser, hvor vi har været uden for civilisationen i 45 dage, men vi oplever jo også noget hver gang, når vi er af sted halvanden dag på de sydfynske vandreruter. Og hvis man drømmer om den helt store rejse, kan man jo meget passende nyde de små ture som træning, indtil man skal af sted,” lyder anbefalingen videre fra Erik Jørgensen.

 

Han slår fast, at man ikke skal være bange for at prøve tankerne af i det små. Alle kan kaste sig ud i at tage på eventyr med børnene.

 

 ”Jeg er bestemt ikke bedre end andre forældre til at lave noget med min datter, men på de her ture oplever jeg, at vi lynhurtigt har fået en fælles referenceramme og et fælles sprog til at tale om alle mulige andre ting, når vi er sammen. Man rykker tættere på hinanden, når man er ude sammen, så jeg kan kun opfordre alle forældre til at opsøge de små eventyr med deres børn,” siger Erik B. Jørgensen.

 

Du kan læse meget mere om Erik B. Jørgensen og hans missioner - både dem alene og dem med datteren på hans website komud.dk

Inspiration
Posted: March 08, 2017
Forfatter: Eventyrsport Blogger