De Kanariske Øer: 3 varme vandreture til vinteren

Inspiration til eventyr
< Forrige artikel Næste artikel >
De Kanariske Øer: 3 varme vandreture til vinteren
Inspiration
26 November 2018

De Kanariske Øer: 3 varme vandreture til vinteren

Når regn, blæst, kulde og mørke lægger sig som en tung dyne over Danmark, kvidrer fuglene i solskinnet længere mod syd. Og hvad er en bedre kur mod vintertræthed end en vandretur under varmere himmelstrøg? Her er tre varme ture på Tenerife, La Gomea og Gran Canaria.

 

De Kanariske øer er så meget mere end solbeskinnede strande. Her bugter forrygende vandrestier sig gennem smukke landskaber – og her er klimaet perfekt til en vandretur, når Danmark bliver for gråt og mørkt.

 

Her er tre vandreture på tre forskellige øer, der alle vil gøre lykke.

1 Gran Canaria 

Det kan godt være navnet Gran Canaria smager af sangria, men det dufter mere af eventyr, når man bevæger sig væk fra masserne og ud på øens vandrestier.

 

Her lokker skønt solskin, velanlagte stier og udsigter ud over vulkanske bjerge, der rejser sig næsten 2000 meter op over Atlanterhavets blå vande. Her er masser af vandrestier at vælge mellem i masser af forskellige sværhedsgrader, men vil du opleve noget af det ypperste, så sæt kursen mod Roque Nublo.

 

Det 65 meter høje, naturlige landemærke ligger i ikke mindre end 1803 meters højde, og turen op til det er, ikke overraskende, populær. På vej op til den markante klippekolos er der nemlig alt fra stenrige kløfter og forunderlige klippespir til store, åbne bjergplateauer.

 

Selve Roque Nublo er imponerende, og det er udsigten så sandelig også: På en klar dag kan man skue helt til Tenerife, hvor den enorme vulkan Teide troner 3718 meter over Atlanterhavet. Samtidig er bjergsiderne under én noget nær lodrette, og den ene bjergryg efter den anden ligger ud til horisonten ind over Gran Canaria.

 

Turen tager cirka tre timer fra landsbyen La Culata, men regn med et par ekstra timer til at nyde naturen og udsigterne.

2 La Gomera

Øen La Gomera er mindre kendt end Gran Canaria og Tenerife, men den er populær blandt vandrefolket, da det er en af de mest grønne og varierede blandt de Kanariske Øer.

 

På La Gomera kan man vandre langs strande, gennem dybe kløfter og over frodige bjerge. Vil man opleve den bedste vandring, øen byder på, så kan man sætte kursen mod nationalparken Garajonay. Her finder man øens højeste top i 1487 meters højde, og her starter vandreturen, der bringer én ned gennem UNESCO-fredede områder.

 

Efter store panoramaudsigter fra toppen af øen, vandrer man ned gennem skov med laurbærtræer, store, fine bregner og friske vandløb. Skuer man ud over Atlanterhavet, kan man være heldig at skimte vulkanen Teide på Tenerife på horisonten.

 

Efter at have startet dagen i den kølige morgenluft på parkeringspladsen Pajarito, slutter man dagen i den lille by Hermigua, som ligger smukt og dejligt i en frodig, grøn dal omgivet af stejle bjergsider.

3 Tenerife 

Vulkanen Teide er på alle måder det naturlige højdepunkt på Tenerife. Vulkanen rejser sig forrygende 3718 meter op over Atlanterhavets vande, og på dens sider finder man en række forskellige, forunderlige landskaber.

 

Der er masser af muligheder for at vandre på stier på de lavere dele af vulkanens sider, men er man klar til en lidt mere krævende tur, så er det svært at slå turen til tops på såvel Spaniens som Atlanterhavets højeste bjergtop.

 

Det er en tur, som for de fleste vil tage to dage. Heldigvis er det muligt at overnatte indendørs i refugiet Alta Vista, som ligger omtrent 400 meter under toppen. Det betyder, at du, med en tidlig start på den anden vandredag, kan nå toppen, inden solen står op.

 

Og her venter et fantastisk skue.

 

I dagens første lys kaster vulkanen nemlig sin perfekte, kegleformede skygge ned over landskaberne dybt, dybt under én. Og når man står der på toppen af De Kanariske Øer og mærker den kølige bjergluft på kinderne, kan man jo fryde sig over, at inden dagen er omme, kan man kaste sig i bølgen blå dernede langt under én.

 

Herunder finder du links til relevant fodtøj og udstyr:

Vandrestøvler

Vandresko og vandresandaler

Vandrestave

Rygsække

 

Foto: Fausto Garcia

Inspiration
Posted: November 26, 2018
Categories: Rejse , Vandring
Forfatter: Opdag Verden