De 5 bedste vandreture i Irland

Inspiration til eventyr
< Forrige artikel Næste artikel >
De 5 bedste vandreture i Irland
Inspiration
05 March 2019

De 5 bedste vandreture i Irland

Irland byder på et væld af fine vandrestier, men hvor skal man starte? Tourism Ireland er kommet med deres bud på landets 5 bedste vandreture – fire dagsture og en enkelt rute over adskillige dage.  

 

NavnCauseway Coast Way 
StedNorth Coast, County Antrim 
Niveau: 53 km / moderat 

Høje klinter, fredsommelige strande, idylliske havne og talrige landemærker, som blandt andet tæller de berømte Giant’s CausewayCarrick-a-Rede Rope Bridge og Dunluce Castle, er blot nogle af de fornøjelser, der venter på dig på den her rute 

Ruten går mellem de to populære turistbyer Bally Castle og Portstewart, og navigationen er relativt nemt, da ruten følger kysten samt er godt skiltet. Da det højeste punkt på ruten ligger i blot 140 meters højde er det ikke de store stigninger at forcere.Og skulle man have brug for et afbræk, så ligger Bushmills Distillery blot en kort omvej fra ruten.  

Du kan komme på den flotte rute langs med Irlands mest lovpriste kyststrækning mange steder og finde terræn, der passer enhver vandrers lyst. Turen tager normalt vandrere i nogenlunde fin form to til tre dage at gennemføre.  

Den er således god for såvel nybegynderen som den hærdede vandrer, der er på jagt efter en smuk, irsk oplevelse.  

Du kan læse mere om ruten  www.causewaycoastway.com  

 

  

NavnGlendalough Lake Walk 
StedGlendalough, County Wicklow  
Niveau: 5 km / let 

Munkekloster Glendalough, der er bygget i grå sted og stammer helt tilbage fra det 6. århundrede, ligger i bakkede, grønne omgivelser i Wicklow Mountains blot en time fra Dublin. Det er en glimrende destination for folk, der trænger til et pusterum. Samtidig er der en klar destination.  

Langs ruten er der skovområder med skovfyr, en mineby i ruiner, hulen der er kendt som ‘St Kevin’s bed’ og masser af dyreliv. 

Du kan læse mere om at vandre i området på www.wicklowmountainsnationalpark.ie/recreation/walking-trails/ 


 

NavnThe Famine Walk 
StedKillary Fjord, Connemara, County Galway 
Niveau16 km / moderat - rd 

Connemara er et enestående landskab med uspoleret skønhed, talrige søer, bjerge og den eneste fjord i hele den irske republik.  

Til sammen skaber det perfekte rammer for en uforglemmelig tur til fods 

Mens det dramatiske Mweelrea Mountain tårner sig op på din ene side, passerer du små hytter, der har været vidner til de hårde tider i 1840’erne, som stien tager sit navn efter.  

Hungernødsstien kostede omtrent 100.000 mennesker livet.  


 

NavnDivis Ridge Trail 
StedBelfast, County Antrim 
Niveau: 6,8 km / let - moderat 

Den cirkulære rute Divis Ridge ligger i Belfast Hills og byder på en storslået udsigt over såvel Belfasts skyline som Mourne Mountains, Skotland og Isle of Man – uden du behøver at få sved på panden op ad bakker, vel at mærke.  

Ruten er nemlig relativt fladog du skal blot forcere et par stenter. Her kan stort set alle således være med, såvel de helt gamle som de helt unge.  

Bagefter kan du droppe ind på Divis Coffee Barn-Ireland’s coffee shop. 

Du kan læse mere om ruten og finde en rutebeskrivelse  www.walkni.com/walks/2581/divis-ridge-trail  

 


NavnCronin’s Yard Loop 
StedMacGillycuddy’s Reeks, County Kerry 
Niveau: 5 km / moderat 

Denne vandretur er udgangspunktet for mange, der vil bestige Carrauntoohil, som med sine 1.038 meter er Irlands højeste punkt.  

Ruten fører dig til udspringet for den største af områdets to søer, der ligger ved foden af “Devil’s Ladder; den traditionelle rute op til Carrauntoohil.  

Her oplever man store, grønne, åbne områder, hvor nøgne bjergtoppe rejser sig smukt mod himlen over dalen, man vandrer i.   

Der er tale om endnu en tur, hvor langt de fleste kan være med. Det tager omtrent 2 til 2½ time at gennemføre, men vil man gerne vandre længere, er der godt med muligheder for det.   

Inspiration
Posted: March 05, 2019
Categories: Ta' med på tur , Rejse , Vandring
Forfatter: Opdag Verden