De 5 bedste vandreture i Irland

< Forrige artikel Næste artikel >
De 5 bedste vandreture i Irland
Inspiration
05 March 2019

De 5 bedste vandreture i Irland

Irland byder på et væld af fine vandrestier, men hvor skal man starte? Tourism Ireland er kommet med deres bud på landets 5 bedste vandreture – fire dagsture og en enkelt rute, der byder på vandring over adskillige dage.

Navn: Causeway Coast Way

Sted: North Coast, County Antrim
Niveau: 53 km / moderat

Høje klinter, fredsommelige strande, idylliske havne og talrige landemærker, som blandt andet tæller de berømte Giant’s Causeway, Carrick-a-Rede Rope Bridge og Dunluce Castle, er blot nogle af de fornøjelser, der venter på dig på denne vandretur i Irland.

Ruten går mellem de to populære turistbyer Bally Castle og Portstewart, og navigationen er relativt nemt, da ruten følger kysten samt er godt skiltet. Da det højeste punkt på ruten ligger i blot 140 meters højde er det ikke de store stigninger at forcere. Og skulle man have brug for et afbræk, så ligger Bushmills Distillery blot en kort omvej fra ruten.

Du kan komme på den flotte rute langs med Irlands mest lovpriste kyststrækning mange steder og finde terræn, der passer enhver vandrers lyst. Turen tager normalt vandrere i nogenlunde fin form to til tre dage at gennemføre.

Den er således god for såvel nybegynderen som den hærdede vandrer, der er på jagt efter en smuk, irsk oplevelse med vandring i topklasse.

Du kan læse mere om ruten på www.causewaycoastway.com

Navn: Glendalough Lake Walk 

Sted: Glendalough, County Wicklow
Niveau: 5 km / let

Munkekloster Glendalough, der er bygget i grå sten og stammer helt tilbage fra det 6. århundrede, ligger i bakkede, grønne omgivelser i Irlands smukke Wicklow Mountains blot en time fra Dublin. Det er en glimrende destination for folk, der trænger til et pusterum. Samtidig er der en klar destination.

Langs ruten er der skovområder med skovfyr, en mineby i ruiner, hulen der er kendt som ‘St Kevin’s bed’ og masser af dyreliv.

Du kan læse mere om at vandre i området på www.wicklowmountainsnationalpark.ie/recreation/walking-trails/

Navn: The Famine Walk 

Sted: Killary Fjord, Connemara, County Galway
Niveau: 16 km / moderat - hård

Connemara er et enestående landskab med uspoleret skønhed, talrige søer, bjerge og den eneste fjord i hele den irske republik. Til sammen skaber det perfekte rammer for en uforglemmelig vandretur i Irland.

Mens det dramatiske Mweelrea Mountain tårner sig op på din ene side, passerer du små hytter, der har været vidner til de hårde tider i 1840’erne, som stien tager sit navn efter. Det er vandring med historiens vingesus om ørerne, når du tænker på, at hungersnøden kostede omtrent 100.000 mennesker livet. Sultkatastrofen var udløst af en parasit, der angreb kartoffelplanter og ødelagde befolkningens primære kilde til mad.

Navn: Divis Ridge Trail 

Sted: Belfast, County Antrim
Niveau: 6,8 km / let - moderat

Den cirkulære rute Divis Ridge ligger i Belfast Hills og byder på en storslået udsigt over såvel Belfasts skyline som Mourne Mountains, Skotland og Isle of Man – uden du behøver at få sved på panden op ad bakker, vel at mærke.

Ruten er nemlig relativt flad, og du skal blot forcere et par stenter. Her kan stort set alle således være med, såvel de helt gamle som de helt unge.

Bagefter kan du droppe ind på Divis Coffee Barn-Ireland’s coffee shop.

Du kan læse mere om ruten og finde en rutebeskrivelse på www.walkni.com/walks/2581/divis-ridge-trail

Navn: Cronin’s Yard Loop 

Sted: MacGillycuddy’s Reeks, County Kerry
Niveau: 5 km / moderat

Denne vandretur er udgangspunktet for mange, der vil bestige Carrauntoohil, som med sine 1.038 meter er det højeste punkt i Irland.

Ruten fører dig til udspringet for den største af områdets to søer, der ligger ved foden af “Devil’s Ladder”; den traditionelle rute op til Carrauntoohil.

Her oplever man store, grønne, åbne områder, hvor nøgne bjergtoppe rejser sig smukt mod himlen over dalen, man vandrer i.

Der er tale om endnu en tur, hvor langt de fleste kan være med. Det tager omtrent 2 til 2½ time at gennemføre, men vil man gerne vandre længere, er der godt med muligheder for det.

Læs mere om ruten http://croninsyard.com/cronins-yard-loop-walk

Relevante links:

Mad og drikke

Kaffe og te

Udstyr

Bagage

Inspiration
Posted: March 05, 2019
Categories: Vandring i Europa
Forfatter: Opdag Verden