De 3 bedste dagsture i Yosemite National Park

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
De 3 bedste dagsture i Yosemite National Park
Inspiration
26 June 2018

De 3 bedste dagsture i Yosemite National Park

Californien byder på forrygende, storslået natur og en flok verdensberømte nationalparker. Intet sted får man lige så mange fantastiske vandreture med nem adgang som i Yosemite National Park. Her er tre af de allerbedste.

1 Yosemite Upper & Lower Falls

 Hjertet af nationalparken er Yosemite Valley, hvor vejen slynger sig langs enge og den dovne Merced-flod under et væld af himmelragende, lodrette granitklipper.

Et lille stykke inde i dalen kan man ikke undgå at få øje på det formidable vandfald, Yosemite Falls, der brager ned fra de grå klipper 739 meter over ens hoved. En fin, asfalteret sti bringer let én til The Lower Falls, hvor man kommer helt tæt på den nederste del af vandfaldet. Turen til vandfaldet og tilbage igen er en let slentretur på en halv times tid.

Bevæger man sig op på den mere krævende sti, der i løbet af fem kilometer bringer én helt til toppen af vandfaldet, får man dog en helt anden oplevelse.

Her er langt, langt færre mennesker, og som man zigzagger højere og højere op over dalbunden forsvinder dalens lyde. Sprøjt fra vandfaldet hjælper til med at køle én en lille smule ned. På en varm sommerdag er det en fornøjelse.

Når du endelig når til tops, hvor vandet brager ud over afgrunden, har du en uforglemmelig udsigt ned over Yosemite Valley.

Hele rundturen er på 9,6 kilo, starter i Camp 4 og byder på en samlet stigning på 900 meter. 

 

2 Panorama Trail

Der er en grund til, at Panorama Trail er en meget, meget populær sti.

For det første byder stien på muligheden for at starte til tops og begive sig nedad, da der går en shuttle-bus fra dalbunden til Glaciar Point, hvor stien starter.

For det andet byder den 14 kilometer lange sti på en mindre kavalkade af mindeværdige naturfænomener og udsigter; her iblandt brusende vandfald og evige regnbuer.

Fra Glaciar Point, som i sig selv er et af Yosemites mest populære udsigtspunkter, og inden du når at se dig yderligere om, skuer du ned over dalen og lige lukt over på en af USA’s mest ikoniske udsigter: Den fantastiske Half Dome, der rejser sig adskillige hundrede meter over dalbunden i en perfekt halvbue af granit.

Snart efter er det Illilouette Falls, der med sit delikate, smalle vandslør får én til at stoppe op og gør det svært at bevæge sit videre.

Lidt senere venter Panorama Point, som stien tager sit navn efter. At kalde det Panorama Point er en underdrivelse af de store, for her skuer man ud over hårrejsende granitvægge, den idylliske dal og store vandfald.

Sluttede turen her, ville alle drømme om Californiens vildeste natur allerede være opfyldt, men det gør den ikke.   

Man når nu frådende Nevada Falls, hvis vande brager 200 meter ned over klipperne. På Mist Trail er der dråber og regnbuer i luften, og Vernal Falls er endnu et højdepunkt på en dagstur spækket med højdepunkter.

Turen slutter i Yosemite Valley, hvor man passende kan smide sig på en eng, kigge op og se solen farve Halv Dome gylden orange i aftentimerne. 

 

3 Cathedral Lakes

Yosemite National Park er overstrøet med smukke bjergsøer i jomfruelig natur, men det er dog de færreste af dem, der kan måle sig med Cathedral Lakes, når det kommer til naturlig skønhed.

Cathedral Lakes ligger ved en af Nordamerikas mest legendariske vandreture: John Muir Trail, der bølger sig 340 kilometer ned gennem Californiens mægtige Sierra Nevada-bjerge.

Heldigvis behøver man ikke vandre så langt for at opleve Cathedral Lakes.

Derimod er der tale om en 12 kilometer lang tur, der starter tæt på Toulumne Meadows i de højere beliggende dele af nationalparken.

Turen starter med en stigning på 300 højdemeter, men herefter bølger den blidt lidt op og lidt ned, ind til man når søerne Lower og Upper Cathedral Lake, hvor vilde blomster byder én velkommen.

Glatskurret granit forsvinder direkte ned i det klare vand, og mod himlen står Cathedral Peak. Og navnet er ikke ved siden af. Naturen her inviterer på det nærmeste til en stille takkebøn til den formidable natur.

 

Herunder finder du links til relevant tøj og udstyr:

Vandresko og vandrestøvler

Sandaler

Vandresokker

Vandrestave

Telte

Soveposer og liggeunderlag

Rygsække 

 

Foto: Adam Kool

Inspiration
Posted: June 26, 2018
Forfatter: Opdag Verden