Cykeldrengene: Højt humør - også i vildmarken

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
Cykeldrengene: Højt humør - også i vildmarken
Inspiration
29 September 2022

Cykeldrengene: Højt humør - også i vildmarken

CykelDrengene – Nicklas og Emil – tager ud i verden med en positiv indstilling. De siger ”hold kæft vi har det godt”, og uddeler high-fives i Norges vildmark, i Grønland eller i en foredragssal herhjemme. Vi mødte dem på Danmarks Outdoor Festival og fik deres råd til at få den bedste tur – og forklaringen på, hvorfor de siger ”hold kæft vi har det godt.” 

Hvad er jeres råd til at få den bedste tur?

Emil: Vores råd til at få den bedste tur, er det positive mindset. At se positivt på alle udfordringer, der kommer. Det er ikke altid lige let, men hvis man har et smil på læben og har pyt-knappen med, så skal alting sgu nok gå. 

Nicklas: Emil og jeg er kæmpe tilhængere af den spontane tur. Det der med at være impulsiv, fordi så bliver du også lettere overrasket. Så det der med at tage sådan en spontan beslutning: "ved du hvad, nu drager vi på eventyr. Nu tager vi en cykeltur tværs gennem Danmark", you name it. Det giver bare langt mere oplevelse. 

Cykeldrengene_1000_500

Hvorfor siger I 'hold kæft, vi har det godt'?

Nicklas : "Hold kæft, vi har det godt” startede for mange år siden. Emil og jeg har kendt hinanden siden vi var fem år gamle. Vi har altid sagt ”hold kæft, vi har det godt”, når vi hyggede os. Det var noget, min far lærte os.

Jeg husker tydeligt denne her episode som små. Vi er vel en 6-7 år gamle, og vi sidder og griller skumfiduser og drikker sodavand. Og så siger min far til os: ’Unger! Prøv lige at komme med de magiske ord.’ Og så siger vi ellers i munden på hinanden: "hold kæft vi har det godt." Vi fattede ikke den dybere betydning af de magiske ord dengang. Men han sagde også til os: ’når I selv en skønne dag drager ud i den store verden, vil I etablere noget erfaring, noget perspektiv, noget horisont. Og det vil gå op for jer, hvor godt I rent faktisk har det i Danmark.”

Emil: Det er det, vi har fundet ud af. Når vi siger ”hold kæft, vi har det godt”, så er det fordi, vi minder os selv om, at vi har det virkelig godt her i Danmark. Vi har et uddannelsessystem, et sundhedsvæsen, et sikkerhedsnet. Vi bliver sågar betalt for at gå i skole. Vi har så meget hjælp, hvis vi bare rækker en hånd ud. Vi brokker os over nogle små ting engang imellem, men derude på den anden side, for eksempel i Indien, der har de absolut ingenting. Men alligevel har et kæmpe smil på læben, og er taknemmelig for de mennesker, de har omkring sig. Derfor siger vi ”hold kæft vi har det godt”, for at minde os selv om – husk nu lige på at være taknemmelig.  

CykelDrengene 

Cykeldrengene_portr_t


CykelDrengene Nicklas og Emil er vaskeægte eventyrere på cykel. De har blandt andet cyklet jorden rundt (24.391 km) og haft cyklerne med på ‘Nordic Arctic Trail’, en tur som bød på 207 km på cykel i Grønland. Derudover er de vindere af tv-programmet “Alene i Vildmarken”, sæson 5. Når de ikke er på tur, kan du møde dem rundt omkring til inspirerende foredrag.


@cykeldrengene

Inspiration
Posted: September 29, 2022
Categories: Outdoor
Forfatter: Charlotte Kusk Nyholm Thomsen