BUFF: Bæredygtighed og socialt ansvar

< Forrige artikel Næste artikel >
BUFF: Bæredygtighed og socialt ansvar
Inspiration
08 September 2020

BUFF: Bæredygtighed og socialt ansvar

Da COVID-19 pandemien brød ud, blev BUFF opmærksom på, hvordan børn i hele verden lider under pandamien. BUFF valgte derfor at give 2 % af alt fortjeneste på alle deres produkter til UNICEF og deres arbejde i kampen mod COVID-19.

 

3 projekter BUFF’s støtte går til: 

  1. Verdensomspændende støtte, i form af at bringe viden og rådgivning ud til forældre, pårørende og undervisere til børn, så de kan holdes sunde og i sikkerhed. Gennem partnerskaber dækker dette projekt 190 lande.  
  2. I Syrien, hvor mange børn er vokset op uden at kende til andet end konflikt og vold, slog COVID-19 ekstra hårdt, da det tvang endnu flere ud i fattigdom. Her bidrager UNICEF med sanitetsmidler, og med en dør-til-dør tilgang vil de nå ud til mennesker, der lever i uformelle lejre, med en kampagne om håndvask og udlevering af håndsæbe.
  3. Områder i Senegal er meget tæt befolket, og det har derfor været vigtig med en hurtig indsats for at undgå smittespredning. Her går UNICEF, i samarbejde med WHO og den senegalesiske regering, ind og støtter projekter, der har fokus på rent drikkevand, distribution af bl.a. masker og vandbeholdere, undervisning i god hygiejne samt beskyttelse af børn mod konkurrerende sygdomme såsom lungebetændelse og malaria.

 

 

EN MOTORCYKELTUR OG EN ENKELT GOD IDÈ

Hele historien om BUFF starter tilbage i 1946, da en dreng ved navn Joan Rojas blev født et sted i Barcelona.
Joan var en mand, der omfavnede det ukonventionelle og konfronterede de nye udfordringer, han mødte på sin vej. Han elskede desuden at køre ture på sin motorcykel, der gav ham følelsen af frihed. 

En dag i 1991, hvor Joan igen var ude på sin motorcykel, blev en idé klækket. Hans daværende halsbeklædning opfyldte ikke de krav, Joan havde. Han besluttede derfor, at han selv ville udvikle en halsbeklædning, som kunne beskytte mod sol, vind og kulde og samtidig være behagelig at have på. Joans familie ejede en tekstilvirksomhed, så han gik straks i gang i værkstedet, med at tænke, tegne og jagte det produkt han havde brug for. Efter mange dages arbejde, havde han designet en sømløs rørformet beklædningsgenstand lavet af mikrofiber.

Der blev hurtig stor interesse for denne beklædningsgenstand, og i 1992 blev BUFF grundlagt. I 1995 begyndte Joan’s halsedisser at blive distribueret til både Tyskland, Frankrig og Schweiz. 

I dag er BUFF i 79 lande. De designer og fremstiller både huer, halstørklæder og mange andre produkter. BUFF går op i at støtte bæredygtighed og miljøet, og de er bevidste om deres ansvar. Derfor deltager BUFF i forskellige projekter, der har fokus på at gøre verden bedre for alle. 

 

 

PyrenæerneMILJØBEVARELSESPROJEKTER

Siden grundlæggelsen har det været vigtigt for BUFF at søge efter måder, der kan bidrage til at bevare naturen. I deres sommer-kollektion i 2020 er mere end 50 % af materialerne lavet af genanvendte plastikflasker.

Ved deres produkter af merinould tildeler BUFF 1 % af indtægten til forskellige miljøbevarelsesprojekter, som European Outdoor Conservation Association (EOCA) foretager.

4 naturprojekter BUFF bidrager til:

  • Restaurering af naturlige stier i Wales
  • Rød egernbeskyttelse i England
  • Genplantning i Pyrenæerne
  • Økoturisme projekter på Island 

 

SOCIALT ANSVAR

Årligt støtter BUFF en lang række af organisationer, bla.: Røde Kors, Gave Vaccine Alliance og Climate Action Corporation. 

De er også blevet anbefalet af Skin Cancer Foundation, da mange af deres produkter er produceret med fokus på solbeskyttelse, hvor en del produkter er blevet certificeret som UPF 50. Derudover giver BUFF en del af deres overskud til arbejdet med at udbrede viden om solbeskyttelse og forebyggelse af hudkræft. 

 

 

Inspiration
Posted: September 08, 2020
Forfatter: Signe Skov