Miljøbevidste materialer i Tentree-produkterne

< Forrige artikel Næste artikel >
Miljøbevidste materialer i Tentree-produkterne
Råd og vejledning
14 August 2019

Miljøbevidste materialer i Tentree-produkterne

Tentree er ikke kun bæredygtige i deres grundidé med at plante masser af træer. Når de udvælger materialer til produkter, de designer og producerer, er bæredygtighed med i første række. Det ses tydeligt, når du læser den lille hvide label indeni i tøjet, hvor der står, hvad produktet er lavet af.

tencel_-_test

Tencel™ lyocell

Tencel™ lyocell har vi tidligere beskrevet, men for at samle op på hovedpointerne omkring dette bæredygtige materiale, kan vi sammenfatte tre hurtige punkter:

 1. Intet spild af produktionsvæsker.
  Produktionen foregår i et lukket kredsløb, og derfor bliver 99,5% af væskerne genbrugt ved ny produktion af Tencel™ lyocell.
 2. Bæredygtige råvarer.
  Alt Tencel™ lyocell er produceret af træ, der er FSC-certificeret. Denne certificering kræver, at træproduktionen er bæredygtig og lever op til miljømæssige og sociale standarder.
 3. Ren og sikker produktion
  Træerne til produktion af Tencel™ lyocell bliver ikke sprøjtet med barske og giftige kemikalier. Dette minimerer skadelige effekter på arbejdere og miljøet.
_kologisk_bomuld_test

Økologisk Bomuld

Økologisk bomuld er et andet gennemgående materiale hos Tentree. Almindelig bomuld kræver på verdensplan enorme mængder af pesticider og massiv kunstvanding. På disse to punkter skiller økologisk bomuld sig markant ud:

  1. Ingen kemikalier
   Når økologisk bomuld bliver plantet og høstet, må der ikke bruges giftige kemikalier. Det er både godt for miljøet og for dem, som arbejder med produktionen.

  2. Lavt vandforbrug
   Innovative metoder og opsamling af regnvand er med til at reducere vandforbruget med 70% i forhold til traditionel produktion. 80% af det vand, som økologiske bomuldsplanter bliver vandet med, er regnvand. Derfor vil et produkt i økologisk bomuld have et væsentligt mindre miljømæssigt aftryk.
polyester_test

Genanvendt polyester

Genanvendt polyester er ved at være ganske udbredt i tekstilindustrien, og Tentree designer naturligvis også produkter med dette bæredygtige materiale. Typisk bliver fiberen lavet af plastikflasker eller andre kasserede polyestervarer. Det hele bliver knust til småstykker og spundet til tynde tråde, som væves til stof. Derved finder Tentree anvendelse for masser af plastikaffald, som ellers kunne ende på lossepladser rundt omkring i verden.

    

Hamp_test

Hamp

Hamp er den fjerde type bæredygtigt materiale, som Tentree bruger i deres produktion. Hamp er meget slidstærk og smidig og har desuden en overraskende høj åndbarhed. Produktionen af hamp kan levere langt større mængder fibre for hver tønde land, end almindelig bomuld kan. Faktisk er normen 100-200% højere. Desuden kræver hamp mindre vand - ca. 75% mindre. Endelig er produktionen stort set fri for pesticider og kemikalier.

Disse fire materialetyper er grundlaget i hele Tentree-produktionen. Derudover bruger Tentree også kork og kokosnøddeskaller. Kork til dekorative lapper, snorestrammere og lynlåshåndtag. Kokosnød til knapper. Begge materialer har fordele knyttet til sig. Kokosskallerne er et biprodukt fra anden industri, og korktræerne har faktisk gavn af at få høstet en del af deres bark.

Hvis du ser efter i dit eget tøj og finder den lille hvide stofetiket, der er syet fast et sted, kan du se, hvad dit eget tøj er lavet af. Så kan du vurdere, om du kan trække i en mere bæredygtig retning med Tentree-produkter, næste gang du skal supplere garderoben.

Råd og vejledning
Posted: August 14, 2019
Forfatter: Eventyrsport Blogger