Test: Saucony Peregrine 11

< Forrige artikel Næste artikel >
Test: Saucony Peregrine 11
Råd og vejledning
01 February 2021

Test: Saucony Peregrine 11

Kristine Holm Laursen - Eventyrsport Atlet


Skrevet af Kristine Holm Laursen

- Eventyrsport Atlet


Med Saucony Peregrine 11 får du en alsidig trailsko med godt greb og passende støddæmpning. Jeg synes, at Peregrine 11 indeholder mange af de kvaliteter, som jeg søger i en trail- og vandresko.
Det er efter min mening en virkelig god hybrid sko, som du kan bruge både til vandreture, fast hiking eller lange trailture. Efter at have løbet og vandret små ture i Saucony Peregrine 11 skulle den store testdag være en 3 timers trailtur i Nordskoven omkring Silkeborg på en smuk og kold vinterdag. Her er hvad jeg oplevede.

Åndbar overdel og behagelig pasform

Overdelen i en trailsko skal være fleksibel og åndbar, så det ikke bliver for varmt eller skoen føles stiv. Derudover er det også vigtigt at overdelen ikke er for tæt, da det så er vanskeligt, at træde vandet ud af skoen. Nu var jeg så heldig, at alt vand var frosset min test tur, men ellers plejer jeg altid at ende i et mudderhul eller to, og her er det altså rart, at skoen hurtig kan drænes for vand. Det kan Peregrine 11 med den nye lette overdel, hvor vandet let kan komme ud og du slipper for, at løbe rundt med en vandpyt i skoen. En ulempe ved en let og fleksibel overdel er dog tit holdbarheden, men det ser ud til at Saucony har løst problemet og selvom jeg kom lidt på afveje på min tur og endte i et krat med visne brombærbuske, så tog overdelen slet ikke skade.
Pasformen er selvfølgelig meget individuel! Jeg synes, at skoen har en god bredde omkring mine tæer, men stadig med god mulighed for at kunne blive spændt godt til omkring vristen.

Test: Saucony Peregrine 11

Et godt og sikkert grip i underlaget

På min tur i Nordskoven Silkeborg var jordbunden helt frossen og jeg var derfor afhængig af, at der var en vis mængde støddæmpning i skoen. Støddæmpningen i Peregrine 11 er efter min mening det, der gør skoen til en af mine favorit trailsko. Den har støddæmpning nok til, at jeg kunne løbe på de frosne stier, uden at det blev ubehageligt. Ofte er skovbunden dog blød og her vil jeg gerne have, at skoen ikke samtidig er for blød. Så jeg er lidt svær at gøre tilfreds, men jeg synes, at skoen er komfortabel at løbe i, uden at den bliver for blød og ustabil. Peregrine 11 har en kulfiberplade for at beskytte dine fødder, hvis du skulle komme til at træde på noget skarpt. Det var jeg lidt skeptisk over, da jeg frygtede at miste ”ground feeling” og ikke have nogen fornemmelse af underlaget på tekniske trailspor. Det var dog slet ikke noget, som jeg tænkte over, og jeg var lige så dårlig til nedløb, som jeg plejer. Men det kan jeg ikke give skoen skylden for, kun mig selv.
Grebet på skoen sørgede for, at selv jeg med min dårlige nedløbsteknik ikke faldt en eneste gang, hvilket ellers plejer at være et ”must” på trailture. Jeg stod godt fast, selvom det var meget glat flere steder i skoven. Jeg følte, at jeg kunne stole på grebet og at det nok skulle gribe mig, hvis jeg blev for overmodig. Grebet er også med til at gøre skoen til en hybrid, da det passer til mange forskellige typer af underlag.

Alt i alt synes jeg, at det er en sko, som der lever op til mine krav til en trailsko og som jeg vil anbefale, hvis du er på jagt efter en alsidig trailsko, som du kan bruge hele året rundt.

Saucony Peregrine 11

Råd og vejledning
Posted: February 01, 2021
Forfatter: Eventyrsport Blogger