7 ekstra stykker udstyr til Trangiaen

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
7 ekstra stykker udstyr til Trangiaen
Råd og vejledning
17 September 2019

7 ekstra stykker udstyr til Trangiaen

Du har måske investeret i en Trangia, men der er stadig glimrende muligheder for at opgradere og få endnu mere ud af sit stormkøkken – også uden at det koster det store. 
Vi kommer her med syv tips til ekstra stykker udstyr til Trangiaen. 

  1. Skavanker & skader: Der er ingen grund til at fortvivle, hvis du for eksempel mister en rem eller brænder gummiringen af i din spritbrænder. De fås nemlig i løskøb, så du kan nemt reparere din Trangia, selvom du mister eller ødelægger en del.

  2. Etui: Du slår to fluer med et smæk, hvis du køber et etui til Trangiaen. Du beskytter nemlig såvel din Trangia som de andre ting i din rygsæk, der ellers kan gå hen og blive fedtet til, tilsodet eller ende med at få madrester, du for eksempel ikke har fået fjernet fra vindskærmen, smurt ud over soveposen eller pausejakken.  

  3. Kedel: Du kan selvfølgelig sagtens koge vand i din gryde, men vil du gerne kunne koge vand til kaffen på en hurtigere og mere brændstofeffektiv måde, så går du ikke galt i byen med en kedel. Du kan købe flere forskellige slags i flere forskellige størrelser, alt efter hvad du har brug for. 

  4. Multi-disc: Det er nogle gange de simple stykker grej, der er med til at løfte oplevelsen på tur, og sådan er det med Trangia Multi-disc. Her har du nemlig en si, et skærebræt, et ekstra låg eller hvad du ellers kan finde på at bruge den til. Man har jo for eksempel kun et enkelt låg / en pande til Trangiaen, så er man ude i noget mere avanceret madlavning, hvor man gerne vil holde noget varmt, mens det andet bliver færdigt, så er Multi-discen fantastisk. Den kan pakkes ned med Trangiaen, så den kommer ikke til at optage ekstra plads i rygsækken, og de få ekstra gram betyder nok ikke det store.

  5. Forvarmer: Har du planer om at tage sin spritbrænder med på vintertur, så køb dig en lille forvarmer. Den er ganske genial, da den giver dig mulighed for at bruge sprit til vinterbrug. Forvarmeren sættes på under spritbrænderen, brænder først et par minutter og forvarmer selve spritbrænderen, så den nemmere kommer i gang, når temperaturen ligger under frysepunktet. 

  6. Fuelbottle: Når du køber sprit, kommer det ofte i dunke på en liter, som ikke er særlig gode at bruge som opbevaring af sprit på tur. En Fuelbottle er ganske enkelt en flaske til at dosere og håndtere sprit sikkert for at forebygge ulykker. Og når det kommer til sikkerhed, så husk, at du aldrig må hælde sprit på en tændt eller varm spritbrænder. Fuelbottle fås i flere størrelser, så du kan finde den størrelse, der passer til dine behov. 

  7. Trangia Triangel: Triangel er en foldbar, lille fod, der virker som en vindskærm rundt om en spritbrænder, og som du kan putte gryder direkte oven på. Dermed har du en meget let oppakning, hvis du bare skal koge vand og ikke skal ud og lave rigtig mad på tur.
Råd og vejledning
Posted: September 17, 2019
Tags: trangia
Forfatter: Opdag Verden