6 råd til en billig skiferie

Inspiration til eventyr
< Forrige artikel Næste artikel >
6 råd til en billig skiferie
Råd og vejledning
01 February 2017

6 råd til en billig skiferie

Skiferie er en fantastisk måde at opleve naturen og være sammen med hinanden, men det kan også nemt blive en dyr fornøjelse. Vi guider dig til en billigere skiferie med disse 6 gode råd.

Vi danskere elsker skiferier, men der er altid en række spørgsmål, der melder sig, når talen falder på ture til snehvide landskaber. Hvornår skal man overhovedet rejse? Skal turen foregå med bil eller bus? Skal man købe eller leje udstyr?

Her guider vi dig til at komme af sted på skiferie, uden at spenderbukserne revner fuldstændig.

1. Drop højsæsonen

Hvornår du vælger at rejse op eller ned til sneen har stor betydning for, hvor mange penge du må slippe for skiferien.

Der kan derfor være mange penge at spare, hvis du rejser uden for højsæsonerne omkring jul, nytår og vinterferien. På den måde vil du også opleve at have langt mere plads på pisterne, så der rigtig er plads til at boltre sig i sneen. Den ekstra plads på pisterne kan være en stor fordel for nybegyndere, der slipper for stressen ved at have en masse andre skiløbere kørende omkring sig.

Lige her kan du tjekke, hvor meget sne der er faldet på diverse skiresorts.

2. Book i god tid eller find en afbudsrejse

Chancen for at finde en billig skiferie er selvfølgelig større, hvis der bookes i god tid. Det er dog ikke altid muligt at være helt så meget på forkant, og så kan en afbudsrejse måske være sagen.

Du kan bl.a. følge med her og se, om der skulle dukke en perfekt afbudsrejse op til dig og dine nærmeste.

Du kan også blive inspireret til spændende skisteder lige her, hvor en række skiresorts er rangeret ud fra kundernes egne bedømmelser.

3. Det billige transportvalg: Tag bussen

De mange timer bag rattet i egen bil tærer både på benzinforbruget og på koncentrationen, og det hele bliver nemt lidt for proppet i bilen.

Rejser du i stedet med bus, er du først og fremmest ofte sikret en billigere skiferie, men det giver også mere plads til al bagagen, og der er bedre mulighed for at slappe af og sove undervejs.

Du kan bl.a. finde busrejser her.

Der findes også forskellige friluftslaug rundt om i landet, hvoraf flere af dem tager på en skitur i løbet af vinteren. Det kan være både hyggeligt og billigere at rejse sammen med andre friluftsentusiaster.

Er der mindre børn i familien, kan det være en god idé at gøre op, om børnene kan holde til en lang bustur, hvor pauserne ikke bestemmes af jer, men af chaufførerne. 

4. Hav madpakken klar til turen

Uden mad og drikke duer (ski)helten som bekendt ikke. Derfor skal maverne selvfølgelig også fyldes undervejs på turen til det valgte skiresort, så der er energi til rejsen og de forestående dage i sneen.

Når sulten først sætter ind, kan det være fristende at købe mad og godter, når der holdes pauser på diverse tankstationer o.l. Der er dog penge at spare, hvis madpakken og snacks tages med hjemmefra. På den måde er du også helt sikker på at få noget, du kan lide.

  

5. Lån og lej udstyr 

 

Udstyr og tøj til skiferien kan være ganske bekosteligt. Derfor vil det som regel være en god idé først at købe nyt, når du er helt sikker på, at skiferien ikke bliver en engangsforestilling, og når der er styr på, hvilke størrelser der bedst passer familiens store og små.

Lej derfor i første omgang skiudstyret på skistedet og overvej at låne skitøj fra andre, du kender.

Du kan også se efter gode tilbud, f.eks. hos Eventyrsport. Blandt andet kan det være rart at have sit eget skiundertøj, og skulle skiferien vise sig at blive en engangsforestilling, så er pengene ikke spildt. Skiundertøjet kan sagtens bruges herhjemme på kolde dage og nætter.   

6. Benyt dig af udsalg

Det kan som sagt nemt løbe godt op, når der både skal betales for transport, overnatning og liftkort. Kommer udstyr og skitøj oveni, begynder kreditkortet nok for alvor at brokke sig.

Vælger du at købe eget skitøj og/eller skiudstyr, så benyt dig så vidt muligt af diverse udsalg, f.eks. de større januarudsalg.

Hos Eventyrsport finder du bl.a. gode tilbud på skijakker, skibukser, skiundertøj, samt skibriller og -hjelme

Du kan også altid benytte dig af vores "tilbudsfilter" på webshoppen eller tage et kig i vores outlet.

Råd og vejledning
Posted: February 01, 2017
Categories: Rejse , Vejledninger
Forfatter: Eventyrsport Blogger