5 vinteraktiviteter til ungerne

< Forrige artikel Næste artikel >
5 vinteraktiviteter til ungerne
Inspiration
09 December 2020

5 vinteraktiviteter til ungerne

Vinteren kommer snigende og inden vi får set os om er alle bladende faldet ned på jorden. Det regner meget, det blæser meget og det er blevet koldt. Det er måske ekstra svært at komme ud på tur. For lad os være ærlige, der findes dårligt vejr, også selvom vi har fået det rigtige tøj på. Her handler det om at finde den rette indstilling. For hvis de voksne er friske på at komme ud i al slags vejr, så skal ungerne helt sikkert nok følge trop. Det gode ved regnvejret er at der kommer vandpytter. Det gode ved blæsten er at vi kan sætte drager op og det gode ved kulden er at vi forhåbentlig får noget sne, eller måske frost så der kommer is på vandpytterne. 

Skift i årstid betyder også skift i naturen. Når sommeren bliver til efterår, skifter bladene farve og de bliver smidt på jorden. Men hvad sker der når vinteren kommer? Er alle farverne forsvundet, eller gemmer der sig stadig nogle derude? Hvad med insekterne, er de alle sammen forsvundet? Der er kun en måde at finde ud af det på. Hop i det varme tøj og ud og se efter. Hvad gemmer der sig derude i det ellers så brune landskab?

Alle de nedfaldne blade ligger jo alligevel over alt, så hvorfor ikke se om det er muligt at få hele pladen fuld på den her blade-bingo-plade?

#1 Blade-Bingo

Naturbingo

#2 Efterårskrans

Når I så er ude i alle bladende, skal man huske at kaste så mange som muligt op i luften, så det pludselig regner med blade. Kan I så gribe nogle af dem kan I tage dem med hjem og lave en indianer-efterårs-krans. Det kunne også sagtens være at I fandt nogle andre fine ting på vejen, det lige passede til sådan en:

krans

#3 Halskæde af muslineskaller

Vil man gerne ud og blive blæst ordentlig igennem, virkelig mærke den kolde efterårsvind. Så er en tur til stranden det helt rigtige at gøre. Kan I finde en sten med hul igennem? Er der mon nogle insekter der gemmer sig i sandet? Hvor mange forskellige muslinger kan I finde? Det er bare med at komme afsted. Ud og lad og fyld lommerne med lidt af hvert. Muslingeskallerne kunne I bruge til at lave smykker:

halskæde

#4 Juledekorationer

Der er ingen garanti for vinterligt snevejr, men en ting vi i hvert fald er sikre på at vinteren byder på, det er jul. Julen indbyder til mange ting, julelys, julepynt og juledekoration. Vil I gerne lave noget julepynt med naturmaterialer kommer der her nogle bud på hvad det kunne være:

udmedungerrudolftudmedungerrudolft2

#5 Fuglekugler

Julen er også forbundet med god fed mad, altså til fuglene. For at sikre os at havens fugle kan opretholde et godt fedtlag til at lune sig med, kan vi lave nogle lækre fede fuglekugler til dem. Smelt noget svinefedt eller palmin og bland fuglefrø i. Når det er kølet ned kan det formes som kugler, eller hvad man nu syntes, måske juletræer. Og bum, så er der serveret. 

Fuglekugler1Fuglekugler2Fuglekugler3

Kom ud og bliv blæst igennem, mærk regnen og hop i vandpytterne. Der sker ikke noget ved at blive kold eller blive våd, for vi skal helt sikkert nok blive varme og tørre igen. I kan også følge @udmedungerne på Instagram, hvor der løbende vil komme flere ideer til naturligt julepynt i børnehøjde. 


Er I helt klar på at komme mere ud, men vejret holder jer tilbage? Så kan du her finde dejligt varmt og vandtæt tøj til børn

Inspiration
Posted: December 09, 2020
Forfatter: Eventyrsport Blogger