5 små aktiviteter til dine nysgerrige naturunger

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
5 små aktiviteter til dine nysgerrige naturunger
Inspiration
26 August 2020

5 små aktiviteter til dine nysgerrige naturunger

Hvor mange bænkebidere kan I finde på 5 minutter?

Det kræver ikke, at du er naturnørd for at opleve naturen sammen med sine unger. Det kræver bare, at du har lysten til at komme ud, komme ned på knæ og få fingrene i jorden. Er de voksne interesseret i og optaget af naturen, så bliver dine unger helt sikkert også. 

 

Det første og det vigtigste skridt er at gå ud ad sin hoveddør. Det er uden for hoveddøren, at naturen starter. Det er lige der, at mikroeventyret begynder. Ude i haven, i parken eller i baggården er der rigelig med natur at undersøge. 

Sidder I nu og tænker, “ja, den er god med jer!”, så kan der være inspiration at hente på vores Instagramprofil, @udmedungerne, og sammen med Eventyrsport har vi her samlet 5 smagsprøver på aktiviteter, som er lige til at gå til:

  • Hvordan graver en myre? 
  • Bænkebider-forsøg
  • SnegleLøb
  • NaturBingo
  • KrabbeFiskeri

 I de her naturaktiviteter ligger der en skjult agenda; Jo mere ungerne lærer om vores natur, desto mere passer de på den. 

 


Om @udmedungerne

@udmedungerne er tænkt som et katalog af idéer og aktiviteter, du kan lave med ungerne ude i naturen. Bag @udmedungerne er Christoffer og Jonas. Vi arbejder som pædagoger i den samme naturbørnehave. Christoffer har en datter på 2 og en datter på 5. Jonas har en datter på 5 og med samme niveau af natur-viden som vores unger, tager vi ud og undersøger, hvad der gemmer sig i naturen.


 

Hvordan graver en myre? | Aktivitet 1

Lav et myre-observatorium. I skal bruge et cd-cover, lidt sand, lidt jord og en lille flok myrer. Læg skiftevis sand og jord i coveret og kom myrerne i efter de to første lag. Sæt dig så sammen med dine unger og se, hvordan myrerne med det samme går i gang med gravearbejdet. 

Hvordan graver en myre

 

 

 




Bænkebider-forsøg | Aktivitet 2

Alt I skal bruge er fem mælkekartoner, lidt lim og ca. 10 bænkebidere – alt efter hvor mange I kunne finde. Skær mælkekartoner over som vist på billedet og lim dem sammen ved siden af hinanden. Så fylder I rummere således: 

Rum 1 og 2 skal have fugtig køkkenrulle i bunden – nr. 2 dækker du med bunden af mælkekartonen, så der skabes et mørkt rum

Rum 3 og 4 dækkes med sand – rum nr. 4 dækkes også med en bund af en mælkekarton, så der skabes et mørkt rum.

Hvor tror du bænkebiderne helst vil være?

Bænkebider-forsøg | Aktivitet 2

 

 

SnegleLøb | Aktivitet 3

I skal bruge nogle snegle. Gerne én snegl per person, så kan man få hver sin ”deltager”. Er det snegle med hus på, kan I skrive tal eller navn på huset. Det er allerbedst, hvis I kan finde de store vinbjergsnegle, så kan I skrive navn med neglelak (Bonusinfo: Sneglene med navn på kan dukke op igen næste år - stadig med navn på). Så er I næsten klar til ræs. Lav en bane, f.eks. som på billedet, og så er det ellers bare at sætte racerløberne på startfeltet og tælle ned til et hæsblæsende løb!

SnegleLøb | Aktivitet 3

 

NaturBingo | Aktivitet 4

Der findes mange forskellige NaturBingoplader. Fælles for dem alle er, at de kan være en god motivationsfaktor til at lokke ungerne med en tur i skoven, på stranden eller i haven. Plus det får ungerne til at være mere opmærksomme på, hvad de møder på deres vej. Hent bingopladen lige her

NaturBingo | Aktivitet 4

 

KrabbeFiskeri | Aktivitet 5

Det kræver en snor, en klemme (ikke lavet af træ) og noget madding. Maddingen kan være friske blåmuslinger, I finder på stranden, men det kan også være en skive hamburgerryg. Så er I klar til at tage på fisketur. Det er en god idé at have en spand med til jeres fangst og et fiskenet. På 

billederne her kan I se, hvordan I ser forskel på hun- og hankrabber. Bonusinfo: Strandkrabber kan spises og kan blive til en god krabbesuppe.

KrabbeFiskeri | Aktivitet 5

 

 

Vi håber, I vil kaste jer ud i naturen og ud i en af de 5 aktiviteter. Udover at øge ungernes kendskab til naturen, så er der ro derude, ro til hovedet. Der er ingen forstyrrende elementer som legetøj, tv og musik. Nej, i naturen er der tid til eventyr og til at være sammen. Sammen om at undersøge skovbunden, stenene på stranden og livet i søen. Ikke nok med det, så får de unger, der er meget ude i naturen bedre motorik, bedre koncentrationsevne og et stærkere immunforsvar. 

 

Go’ tur / Christoffer og Jonas, @udmedungerne

udmedungerne profia

Inspiration
Posted: August 26, 2020
Forfatter: Eventyrsport Blogger