5 naturaktiviteter du kan lave med ungerne i efteråret

< Forrige artikel Næste artikel >
5 naturaktiviteter du kan lave med ungerne i efteråret
Inspiration
05 October 2020

5 naturaktiviteter du kan lave med ungerne i efteråret

Efteråret er kommet. Overgangen til en ny årstid er en god anledning til at tage børnene med ud, så de kan se naturen skifte til sin efterårsdragt. Mangler du inspiration til hvilke aktiviteter du kan lave med børnene, så har Ud Med Ungerne og Eventyrsport her samlet 5 naturaktiviteter, der er lige til at gå til i efteråret.

 

mad over bål

Bålhygge og mad

Temperaturen falder, dagene bliver kortere og pludselig, nærmest uden du har opdaget det, er det mørkt, når du skal ud ad døren om morgenen. Heldigvis kan bålet både varme os og give lys i mørket.
Udover at være både flot, hyggeligt og dejlig varmt, kan bålet bruges til madlavning.

Hvis du vil kaste dig ud i bålmad er gryderet et godt og sikkert sted at starte. Måske en gryderet du har lavet før inde i køkkenet. Så find båludstyret frem og prøv at gøre det samme ude ved bålet. Det kommer med garanti til at smage bedre. Hvis du ikke selv har et bålsted eller –fad derhjemme, kan du ofte finde dem sammen med en shelter. Du kan finde dem på naturstyrelsens side eller Shelterappen i din appstore.
 

          

kastanjedyr

Kastanjedyr

Når I går en tur i skoven ser I, at naturen begynder at skifte farve. Alle de grønne farver bliver langsomt overtaget af de røde, gyldne og brune farver. I takt med at de brune farver tager over, begynder bladene så småt at falde til jorden, sammen med kastanjerne.

Vi har alle lavet kastanjedyr som barn, så hvorfor ikke sørge for, at den aktivitet kommer til at leve videre. Det er simpelt og en god måde at bruge naturen til noget kreativt og æstetisk.
 

 

         

svampejagt

Svampetur

Udover at der er masser af kastanjer derude, er skovene også fyldt med svampe. Mange af dem kan spises, men har man ikke mod på det, er det en tur værd at gå på jagt alligevel. Der findes nemlig svampe i alle størrelser og farver. Nogle gror på træer, i nåleskov, i græsplæne eller i løvskov. Det er en god måde at give dine ungerne en aktivitet, mens I går tur. Hvor mange forskellige kan I mon finde?
 

        

                                 
 

børn skærer i græskar

Græskar

Det er sæson for græskar. Måske har I dem i haven. De kan spises, men de kan også laves om til de klassiske græskarlamper. Endnu er god måde at bruge naturen til noget der udfordrer kreativiteten. Ja, og så er det hyggeligt, at de står og lyser i haven, nu hvor det hurtigere bliver mørkt udenfor.                     

                       stjernehimmel

Stjernekiggeri

Det kan være lidt svært at komme til at kigge på stjerner med sine unger. Det skal være mørkt, før det er muligt, og der ligger de som regel og sover. Men nu hvor det bliver tidligt mørkt, kan det lade sig gøre. Tag dynerne eller soveposerne med ud, fyld termokanden med varm kakao og sæt jer godt til rette og kig op på den store flotte stjernehimmel. Det er denne tid på året, hvor det er tydeligst at se kassiopeia-, hercules- og pegasusstjernebillederne, som dine unger måske kender fra Disney. Det kan også ske I ser et stjerneskud. 

        
Det var blot fem ting I kan lave sammen. I kan også bare tage en tur i skoven, parken, på stranden eller i jeres egen have. Se hvad der nu gemmer sig i skovbunden, og tag en snak om at bladene har skiftet farve, og hvorfor de falder af træerne.  

Få endnu mere inspiration til udeaktiviteter med ungerne i blogartiklen: ”På eventyr i baghaven”.

Inspiration
Posted: October 05, 2020
Forfatter: Eventyrsport Blogger