5 forrygende løbeture i Slagelse

< Forrige artikel Næste artikel >
5 forrygende løbeture i Slagelse
Råd og vejledning
04 October 2021

5 forrygende løbeture i Slagelse

Kom i løbeskoene og tag på oplevelse i dit lokalområde. Vores personale i Slagelse Eventyrsport, som åbner den 13. november, er vilde med at løbe, og måske kunne du have lyst til at løbe i deres fodspor gennem naturen omkring byen.

Her giver de dig 5 gode bud på din næste løbetur. Der er noget til de friske morgenløbere, til frokostpausen, fyraftens-fejringen, til en aften- eller en weekendtur. Kom ned i butikken hvis du vil have flere gode råde til ruter, til din næste løbesko, til løbetræning, til tøj og godt grej.

Get up and get out!

1. Soldatens Lod (Studentersøen)

Du kan tage stien i bidder, hvis du ikke vil løbe hele længden. Vejen er asfalteret og har vejbumme ved hver krydsende landeveje. Du møder krydsende åer og til tider finder du dig i skyggen af større læhegn og mindre skove. Naturen består af marker på hver side med fremragende udsigt.

5-forrygende-lobeture-i-slagelse_soldatenslod

2. Volden 

Med parkering ved motionsklubben/studentersøen/skovvejen, kan du løbe over broen for at dreje til højre og ud på grusstien langs vejen. Den forsætter du ad hele vejen indtil du møder en enorm jordhøj. Så er det opad bakke og op til en fantastisk udsigt, når løber du det sidste stykke. Nu kan du enten at vende næsen hjemad og have løbet ca. 5km.
Alternativt kan du løbe ned ad højen i den anden ende end, hvor du startede. Så rammer du den asfalteret vej, Nykobbelvej, som støder sammen med førnævnte Parcelgårdsvej, så får du lige en ekstra kilometer med lidt mere varieret omgivelserne på turen hjem.

5-forrygende-lobeture-i-slagelse_volden_1

3. Lystanlægget 

Lidt udenfor centrum i Slagelse ligger der en offentlig park med små stier, der løber rundt om legepladser, søer, plantede træer og buske.
Her er der rig mulighed for at løbe rundt, ovenikøbet i en labyrint til de ekstra kilometer. Selve parken er ikke vildt stor, men kan være et godt begyndersted, eller hvis du lige vil have et nemt, hurtigt og grønt afbræk fra hverdagen inden eller efter arbejde.
Parkering kan ske på den anden side af Parkvej ved Slagelse Stadion, og her er også en løbebane i forlængelse af stadionets arealer bag en stor hvid port.
I anlægget er der også offentlig toilet.

5-forrygende-lobeture-i-slagelse_lystanl_gget

4. Soldaterheden

Øvelseslandskabet ved Slagelse Lystskov er ret unik. Om sommeren er skoven i fuldt flor med områder dækket i lupinernes lilla, pink og hvide toner.
I sensommeren tager kamillen og andre lavt voksende planter over og spreder en sød duft.
Her er mange veje og spor, som giver en masse dyreliv på de ellers åbne vidder.
Der er stier til et utal af løbe- eller vandreture. Husk dog at soldater og tanks kan forekomme og har fortrinsret.

5-forrygende-lobeture-i-slagelse_soldaterheden

5. There and back again (Slots Bjergby Grand Prix)

Fra parkering ved Eventyrsport (Japanvej 7) eller fra den offentlige parkering ved omfartsvejen, kan du løbe over broen, der går over omfartsvejen for så at løbe videre på landevejen, Gårdagervej. 

Den forsætter til der kommer et venstre sving over Vestmotorvejen (Brovej). Brovej fører dig så videre forbi Veteranhaven, og op til Rundkørslen ved Skælskørlandevej, hvor du kan løbe lige over, ind forbi daginstitutionerne i Slotsbjergby og til venstre op over Hashøj.

Hashøj er et af de højeste punkter i Slagelse. Du ender på toppen af en høj bakke med udsigt mod Storebæltsbroen og frit udsyn 360 grader rundt fra de to massive græshøje/gravhøje. Det er her Slagelses store Radiotårn står. 

Herfra fortsætter ruten ned over Galgebakken og ind mod byen igen. Lige efter du har løbet over broen der krydser motorvejen, kan du krydse til venstre for at løbe tilbage mod parkeringen på grusstien, der løber mellem motorvejen og et villakvarter.

Alt i alt bliver det ca. 7km

5-forrygende-lobeture-i-slagelse_there_1

Rigtig god tur!

Tekst og billeder af Asger M-O Beyer samt screengraps fra Garmin

Råd og vejledning
Posted: October 04, 2021
Categories: Løb
Forfatter: Eventyrsport Blogger