5 fine vandreture på Fyn og øerne

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
5 fine vandreture på Fyn og øerne
Inspiration
10 February 2023

5 fine vandreture på Fyn og øerne

Vi har samlet 5 forslag til skønne vandreture og -destinationer rundt omkring på Fyn og øerne. Her er korte ruter for de mindste vandrere og lange ruter til dem, der gerne vil udfordres: fra 3 til 220 kilometer. 

Rigtig god tur!

1. Svanninge Bakker og Bjerge 

Området omkring Svanninge bakker og Bjerge byder på mulighed for forskellige ruter på af varierende længde på 4-9 km, og er placeret i de skønne Sydfynske alper. Her kan du f.eks. følge den blå rute, der byder en tur rundt i det kuperede landskab, der er formet af istiden. I snedækket tilstand er området derfor desuden oplagt til kælketure. På ruten finder du blandt andet Lerbjerget, der med sin højde på 126 meter giver dig en fantastisk udsigt ud over landskabet. Der er placeret telt- og shelterpladser i området, der giver mulighed for at overnatte og evt. kombinere ruterne til en længere tur.

Lokation: Sydfyn (Odensevej 172, 5600 Faaborg)

Svanninge_Bakker
Naturen ved Svanninge Bakker

2. Øhavsstien  

Når man snakker om vandreruter på Fyn, er det svært at komme udenom Øhavsstien, der med sine i alt 220 km i det Sydfynske samler nogle af de bedste ruter. Der er i alt 21 etaper fra Faaborg i vest, til Svendborg i øst, samt Langeland og Ærø i Syd. Etaperne er derfor ikke altid sammenhængende, men i stedet et netværk af stier, der i alt udgør 7 vandrekort. Ruterne kan selvfølgelig også vandres som dagsture, og du kan finde ruter på mellem 4-15 km. Vi har skrevet mere om etapen på Langeland her.

Vejstrup vandmølle
Vejstrup vandmølle

3. Æbelø  

Er du til masser af vand og en sjov oplevelse, er turen til Æbelø måske noget for dig. For at komme ud til øen, skal du gå ca. 5,5 km. igennem vandet, og det er derfor vigtigt, at tjekke tidevandstabellerne inden, som du finder her. Vandstanden går dig ca. til anklerne, og højest til hoften, og det er derfor en god idé at gå turen i sommermånederne. Når du er ankommet til Æbelø, kan du gå på stierne rundt i det fredede naturreservatet, der byder på både slette, skov og selvfølgelig smukke strande. Ruten på Æbelø er omkring 7 km, og du skal være opmærksom på, at der hverken er vand, toiletter, eller mulighed for at købe mad på øen.

 

Lokation: Nordfyn (Parkeringsplads ved Lindøhoved 60, 5400 Bogense)

_bel_2
_bel_

4. Davinde Sø  

Davinde Sø og den omkringliggende rute på ca. 3 km er oplagt til en udflugt med familien. Søen er en tidligere grusgrav og derfor uden tilløb, hvilket gør vandet meget rent. Udover ruten kan I både sejle i kano, fiske og bade i søen, såvel som der er både shelters, toiletter og bålplads. Det er dermed en fantastisk mulighed for at tage børnene med ud at prøve kræfter med friluftsliv, og bruge tid sammen i naturen.

Lokation: Midtfyn (Davinde Søvej, 5220 Odense SØ)

Davinde_S__600x400
AdobeStock_83379848

5. Fynshoved 

I det nordligste Fyn ligger Fynshoved, der med sin placering skiller Kattegat og Storebælt. Her kan man følge en rute rundt på 2,5 km igennem både strand, bakker og indhegninger med kvæg og får. Hvis du er heldig, kan du måske også få øje på marsvin ud for kysten. Ruten er primært grusstier, der går igennem et kuperet terræn, med udsigtspunkter undervejs, der egner sig perfekt til en picnic. Herfra kan man se til både Samsø og Sjælland. I området er der er rigt dyreliv, med både insekter såsom den sjældne sommerfugl Okkergul Pletvinge, samt masser af kystfugle. Ruten egner sig også til børn, dog frarådes det at tage klapvogn eller barnevogn med.

 

Lokation: Nordfyn (Parkeringsplads ved Fynshovedvej, 5390 Martofte)


Fynshoved

Rigtig god tur!

Tekst: Personalet i Eventyrsport Odense
Screenshots: loeberute.dk

Inspiration
Posted: February 10, 2023
Categories: Vandring
Forfatter: Eventyrsport Blogger