5 destinationer til lange løbeture på Fyn og øerne

< Forrige artikel Næste artikel >
5 destinationer til lange løbeture på Fyn og øerne
Inspiration
10 February 2023

5 destinationer til lange løbeture på Fyn og øerne

Skrevet af: Kasper Rolle 

Vil du ud og prøve dine løbe-grænser af, så er der rundt på Fyn flere gode områder til de lange løbeture. Den erfarne ultraløber Kasper Rolle deler 5 forslag til fede trail-løbedestinationer på Fyn.

Get up and get out!

1. Øhavsstien

Øhavsstien er allerede fremhævet i artiklen om vandreruter og artiklen om 5 idéer til vandreture i vinterhalvåret, men vi kan ikke komme udenom, at den også fortjener en plads her på listen over trail-løbeture på Fyn.

På Øhavsstien finder du nemlig hele 220 km markeret rute med alle Sydfyns naturperler. Ruten starter i den hyggelige landsby, Falsled, løber over Haastrup Bjerge, Svanninge Bakker og Bjerge, Egebjerg Bakke, inden du kommer til Svendborg, hvor ruten deler sig.

Her kan du tage østpå langs kysten og slutte ved Lundeborg, eller du kan tage sydpå over Tåsinge til Langelands nordligste spids. De sidste 36 km af Øhavsstien gemmer sig på Ærø. 

Svanninge_Bakker

2. Ærø 

Har du et mål om at runde alle 220 kilometer af Øhavsstien, så skal du en tur til Ærø, hvor de sidste 36 kilometer af Øhavsstien venter. Her går turen – næsten – fra den ene ende af øen til den anden; fra Marstal til Søby.

3. Lillebæltsstien  

I samme stil som Øhavsstien findes der en godt afmærket sti langs Lillebælts kyst. Lillebæltsstien er en rute på 28 km, som foregår helt ude i vandkanten. Med start i Strib går turen på vandsiden af de store strandvejsvillaer sydpå, indtil du kommer til kanten af Staurby Skov. Her er nogle små fine spor, der leder en tæt på Lillebæltsbroen.

Når man kommer under broen, går turen ind igennem Middelfart. Her følger et par bynære kilometer, indtil du kommer til Kulturøen. Her får du igen vandkanten som følgesvend.

Med vandet kommer også bådene, der ligger i havnene. Den gamle træskibshavn slutter hvor skoven og kysten mødes. Herfra går turen rundt om Hindsgavl-halvøen med smuk skov på den ene side og Lillebælts bølger på den anden. Hindsgavl Slot er en attraktion i sig selv, og tænker du, at turen er lidt for kort, kan du roligt løbe ind fordi slottet og rundt i dyrehaven, inden du vender tilbage til stien.

Stien fortsætter forbi Fænøsund med foden helt ude i vandkanten, indtil du når slutningen af stien i Gamborg.

Lilleb_ltsstien_Hindsgavl_Voldsted

4. Brænde Ådal  

Vil du forlænge Lillebæltsstien, er der kun 8 km løbetur på asfalt, før du rammer en række skovstier, der forbinder store dele af Vestfyn – herunder Brænde Ådal. Turen hertil fra Lillebæltsstien til Brænde Ådal går forbi Sophienlyst Slot, igennem Føns. Her skal din egen navigation lidt mere på arbejde, da ruten ikke er markeret. 

Stierne kan forbindes hele vejen til Aarup og skovene omkring Erholm Slot. 

5. Langeland 

Med foden i vandkanten kan du løbe den 139 km lange tur rundt om øen. Langelands Sti-venner har lavet forarbejdet og udgivet ruten med beskrivelser og forslag til etaper. Desuden har Langelands Sti-venner også udgivet et kort med vandreture til enhver distance. Der er alle muligheder for at komme på tur. Har du lyst til en løbetur på Langeland, kan jeg kun anbefale at besøge Langelands Sti-venner og vælge en etape. 

Langeland

Rigtig god tur!

Inspiration
Posted: February 10, 2023
Categories: Løb
Forfatter: Eventyrsport Blogger