4 flotte løbeture i Esbjerg og omegn

< Forrige artikel Næste artikel >
4 flotte løbeture i Esbjerg og omegn
Inspiration
17 August 2022

4 flotte løbeture i Esbjerg og omegn

Snør løbeskoene og snup en løbetur i dit lokalområde. Personalet fra Esbjerg Eventyrsport deler nogle af deres yndlingsløberuter i og omkring Esbjerg.

Der er bestemt ikke mangel på smukke løbeture i Esbjerg. Her får du forslag til fire flotte ruter, som du kan løbe, hvis du er i området. Der er vidt forskellige oplevelser i vente: en tur langs vandet, i store plantager eller i bynær natur. 

Besøg butikken hvis du vil have flere gode råde til ruter, til din næste løbesko, til løbetræning, til tøj og godt grej.

1. Rundt om Sjelborg 

Turen starter på p-pladsen ved Ho Bugt Sejlklub og følger stien langs vandet. Fra toppen af bakken kan du se de gamle tyske bunkere nede på stranden. Herfra har du også et flot udsyn mod Esbjerg Havn i syd og toppen af Ho Bugt i nord. Turen hjem følger en lille grusvej tilbage mod Hjerting, og derefter dukker vadehavet op igen for foden af bakken.

På ruten er du omgivet af klassisk, vestjysk natur med lyng, strandeng og granskov.

Anbefalet fodtøj: Trailsko er klart at foretrække, men turen kan også løbes i almindelige løbesko med et fornuftigt greb.

Samlet_Sjelborg

2. Rundt om sport- og eventpark 


Her kan du komme på en lille, grøn rundtur i hjertet af Esbjerg. Turen på 5,4 km løber bag om Blue Water Arena og fodbold- og tennisbaner. Den fortsætter op på toppen af mågehøj med flot udsigt over havnen og den nye lystbådehavn. Herefter går turen ud mod mindelunden og løber langs Fovrfeld bæk op mod dyrehaven. Efter at have kigget på et par rådyr krydser man over i Sanatorieskoven. Her bør du næsten unde dig selv at fare lidt vild på de mange stier. I Vognsbølparken får man en noget mere "kulturel" (men mindst lige så hyggelig) naturoplevelse. Her løber du mellem skulpturer og udendørs fitnessanlæg, inden Blue Water Arena igen toner frem og signalerer, at du er kommet godt i mål.

Anbefalet fodtøj: Kan løbes i både trailsko og almindelige løbesko. 

Samlet_Esbjerg_event_og_sport

3. MTB-spor i Blåbjerg 

I Blåbjerg finder du et godt bud på den bedste trailoplevelse i Vestjylland. Plantagen byder på tre markerede ruter rundt i terrænet, som er i tre forskellige sværhedsgrader. Ruterne er tænkt som mountainbikespor, så husk at være opmærksom på cyklister og husk at dele sporet. 

Grøn rute er den nemmeste og den korteste på omkring 4 km. Den hvide rute er en tand sværere og noget længere med 13 km, og den sorte på 7 km er den med flest højdemeter og det sværeste terræn. Den sorte rute kræver en del både af muskulatur og kondition.

Alle ruter er godt markerede, og naturen på alle tre er smuk, varieret og helt klassisk vestjysk.

Samlet_Bla_bjerg

4. Marbæk Rundt

Start enten ved Ho Bugt Sejlklub eller på p-pladsen ved Sjelborg Restaurant. Ruten er 12 km og følger en sti, der løber langs vandet hele vejen op langs Ho Bugt og ender ved udløbet af Varde Å. Hele vejen har man spektakulær udsigt over bugten og Skallingen ovre på den anden side. Underlag og natur varierer på vejen, men sand, granskov og lyng dominerer landskabet. Turen tilbage sydpå kan løbes af mange ruter, men det er klart anbefalelsesværdigt at løbe over den lille landbro til spejderøen og op over troldhøj.

Anbefalet fodtøj: Kan løbes i både trailsko og almindelige løbesko.

Samlet_Marb_k

Rigtig god tur!

Inspiration
Posted: August 17, 2022
Categories: Løb
Forfatter: Eventyrsport Blogger