3 vandreture på Sicilien

100-vis af artikler hjælper dig til at komme på tur med vandrerygsækken, teltet, børnene eller på cyklen. Desuden får du masser af tips og tricks til udstyr, valg af bæredygtige materialer og gode råd til at komme i form
< Forrige artikel Næste artikel >
3 vandreture på Sicilien
Inspiration
05 March 2019

3 vandreture på Sicilien

Sicilien lokker med store, dramatiske og meget varierede landskaber. De opleves bedst til fods, og vi har gravet tre ture frem, der byder på henholdsvis en toptur på en aktiv vulkan, en tur til ’De dødes by’ og en klassiker med formidable ruiner.  

Sicilien har på mange måder det hele. 

Der er skønne sandstrande ved lune Middelhavsvande, skyggefulde olivenlunde, velduftende blomsterenge, smukke citronplantager og ikke mindst bjerge høje nok til, at sneen daler om vinteren. Og så er der selvfølgelig vulkanen Etna, der kan finde på både at ryge og spy.  

Derudover er der den oldgamle historie med ruinbyer, der giver et ekstra lag til oplevelserne. For her smelter smuk natur og fascinerende kultur, fra såvel det gamle Grækenland og fra Romerrigets storhedstid sammen. Vandrer man ud på de gamle muldyrstier, der zigzagger op og ned over bjerge og langs kyster, kommer man tæt på det hele. Giver du dig i kast med de her tre vandreture, får du et varieret indtryk af en spændende ø.  

 

1. Til tops på Etna 

Etna hænger uløseligt sammen med Sicilien, og vandreturen til toppen er langt fra nogen hemmelighed. Europas største, aktive vulkan lurer konstant over én på øen, og turen til toppen er på mange måder højdepunktet på en tur til Sicilien. 

Det er fascinerende at opleve de forskellige klimabælter, man begiver sig op gennem. Man starter i subtropiske frugtplantager, hvor solen er hed, kommer op gennem skyggefulde bøgeskove og videre op i en nøgen, vulkansk verden af bjerge, hvor intet gror. Store dele af året er der endda en smule sne tæt ved toppen.  

De fleste, der vandrer til tops på Etna, starter ved Rifugio Citelli. Herfra er der omtrent 1100 højdemeter til toppen. Husk dog lige at tjekke Etnas humør inden afgang. Der er trods alt tale om en aktiv vulkan.  

 

 

2. Til de dødes by  

På en ø med så meget oldgammel historie er det oplagt at vandre tilbage i tiden. Fra bjergbyen Sortino går en sti til nekropolis-området Pantalica, der trækker tråde tilbage til bronzealderen.  

Man vandrer ned i dybe, dramatiske kløfter, hvor op imod 5000 grave er hugget ind i klipperne. Sandstensklipperne er lysegrå og står i skarp kontrast til de grønne landskaber. Går man herind om sommeren, kan der være hedt, men der er mulighed for at køle af i floden.  

Alt i alt byder turen på en glimrende kombination af fin vandring med en klar destination og et fascinerende kig langt tilbage i tiden. 

 

 

3. Til tops fra Taormina 

Langt de fleste turister, der lægger vejen forbi Sicilien, besøger landsbyen Taormina. Byen byder velkommen med et af øens mest kendte ruin-områder – det oldgamle græske teater, hvorfra der er udsigt til såvel altoverskyggende Etna som ud over Middelhavets vande og småøer.  

Men hvorfor ikke tage oplevelserne et skridt videre?  

Der går nemlig gamle muldyrstier mod toppen Monte Venere, som bringer vandrere langt væk fra de andre rejsende. I stedet for turister, er det duftende urter og sicilianske orkidéer, som dominerer. Fra toppen skuer man ud over øen, Messina-strædet, Middelhavet og øerne.  

Praktisk om rejsen til Sicilien 

Du kan flyve retur fra Danmark til Palermo eller Catania fra omtrent 1400 kroner. Der er glimrende offentlig transport på øen, hvis du altså ikke lejer en bil, samt der er færgeforbindelser til De Æoliske Øer og videre til Stromboli, hvor du kan opleve den trofaste vulkan i udbrud. 

Du kan rejse til Sicilien året rundt. Efteråret er det vådeste tidspunkt af året, vinteren er mild og velegnet til vandreture, foråret er perfekt, mens sommeren kan blive rigtig, rigtig varm. Der er masser af muligheder for fin indkvartering på Sicilien – for eksempel på en agriturismo, som er en italiensk form for landlig Bed & Breakfast, hvor du spiser klassisk, italiensk bondemad 


Her finder du links til relevant fodtøj og udtyr
Vandresko
Vandresandaler
Vandrestøvler
Rygsække


Læs mere om vandreture på Sicilien på www.walksicily.de  

Inspiration
Posted: March 05, 2019
Categories: Vandring i Europa
Forfatter: Opdag Verden