3 vandreguider til Portugal

< Forrige artikel Næste artikel >
3 vandreguider til Portugal
Inspiration
14 December 2019

3 vandreguider til Portugal

Portugal bliver ofte overset, når det kommer til at vandre under sydligere, europæiske himmelstrøg. Men, der er masser af guf at komme efter, hvis man kigger mod landets kyststrækninger og øgrupper. 

Portugal ligger en smule i skyggen af nabolandet Spanien, når det kommer til vandreferier. Der er dog al mulig god grund til at søge mod Portugal, hvis man er på jagt efter gode vandreture, når sæsonen enten er ved at være gået på hæld i det danske efterår, eller hvis man gerne vil kickstarte året med en tur i det lidt tidlige forår, uden at fryse næsen af. 

Cicerone specialiserer sig i specielt vandreguider (de har også guider til cykling, bjergbestigning med mere), og har netop udgivet tre guider til vandring i Portugal: Én til den berømte, solbeskinnede Algarvekyst, én til en klassisk kystvandrerute med et enormt potentiale og en til Atlanterhavsøerne Azorerne. 


Algarvekysten

Det er nok mest vejret og strandene, der lokker folk til Algarvekysten, men området byder også på vidunderlige landskaber at vandre i. Og man skal ikke langt væk fra strandene, før masserne forsvinder, og man i ro og mag kan udforske kyststierne med de karakterfyldte kystklipper og fredeligere stenstrande.  

Og så kan man selvfølgelig vandre en smule ind i landet, hvor skyggefulde skove ligger på bjergsider. 

Guiden her beskriver 33 dagsture, der er alt fra nemme 3,5 kilometer til mere krævende 17 kilometer langs den solbeskinnede kyst, i Monchique-bjergene og gennem traditionelle landsbyer. Mange af stierne kan man nå frem til med offentlig transport. 

Guidebogen indeholder information om transport, overnatning, steder at få en bid mad undervejs, plante- og dyreliv kort, lokale seværdigheder med mere. 

Du kan også læse mere om at vandre på Algarvekysten på www.walkalgarve.com

 

Azorerne

De ni Grønne, frodige øer langt ude i Atlanterhavet er en super destination for vandreture, når foråret endnu lader vente på sig i det meste af Europa, og når efteråret igen lægger sig som en mørk sky over stierne rundt omkring. 

Vandreferier er dog ikke begrænset til de perioder; faktisk kan du vandre her året rundt. 

I guiden her finder man beskrivelser af ruter på alt fra slentreture på en time eller to til heldagsture, hvor benmusklerne nok skal komme på arbejde. Øerne har en række markerede stier, korte som lange, og man kan også begive sig ud på et eventyr over adskillige dage i form af ruten GR1 eller tage turen til toppen af Ponta do Pico; Portugals højeste bjerg. 

Landskaberne, man vandrer gennem, er ofte grønne og frodige, men der er også storslåede vulkanlandskaber, grønne skove, dramatiske klippekyster og brusende vandfald. Og så er der de kulturelle oplevelser: Gamle forter, kirker, vindmøller og små havnebyer. 

Guidebogen fra Cicerone byder ud over rutebeskrivelser på praktiske informationer om transport, overnatning osv., samt baggrund om øen, nature og kulturen. 

Du kan læse mere om vandrestierne på Azorerne på www.trails.visitazores.com/en

 

Rota Vicentina

Ruten her snor sig 220 kilometer ned langs den spektakulære kyst og går også under navnet Fishermen’s Trail, da den følger de dramatiske kyster, hvor fiskere gennem århundrede er spankuleret ud på de bratte klipper for at fange til aftensmaden i Atlanterhavet. 

De 12 etaper, der bliver beskrevet i guidebogen, følger egentligt to vandreruter, Caminho Histórico og Trilho dos Pescadores, og der er også mulighed for at vandre et alternativ i form af en 11 dage lang rundtur. 

Har du en uge eller to til rådighed, kan du altså finde en fantastisk vandreferie, hvor du kan overnatte undervejs og dermed vandre med en lille, let rygsæk; du behøver hverken telt, sovepose, underlag og kogegrej eller en forfærdelig masse proviant, da du finder steder at spise undervejs. 

Kyststrækningen er hjemsted for et rigt fugleliv, og der er blandt andet storke i reder på toppen af vilde kystklipper.  

Du kan læse mere om Rota Vicentina på http://en.rotavicentina.com

Du kan læse en artikel om en vandretur på ruten på www.opdagverden.dk/vandring/fishermen-s-trail

Du kan finde alle guidebøgerne på www.cicerone.co.uk/portugal

Relevante links:
Små rygsække 
Fodtøj

Inspiration
Posted: December 14, 2019
Categories: Vandring i Europa
Forfatter: Opdag Verden