3 ukendte vandrestier ude i verden

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
3 ukendte vandrestier ude i verden
Inspiration
05 March 2019

3 ukendte vandrestier ude i verden

Er du på jagt efter et godt gammeldags eventyr af den slags, du aldrig glemmer, så snør vandrestøvlerne, fat rygsækken og begiv dig ud på en af de tre ruter, vi her har gravet frem. Her er nemlig tale om ruter, der af den ene eller den anden grund frister en tilværelse i skyggen af mere kendte ruter, og som selv velbevandrede vandrefolk aldrig har været ude på – og ganske givet heller aldrig hørt om. 

For i og med vandring som rejseform er blevet mere og mere populært i løbet af de seneste årtier, så kommer der flere og flere ruter til. De her tre ruter dufter alle af den slags eventyr, man kun oplever, hvis man kaster sig ud i det ukendte  

 

 

1. Larapinta Trail i Australien 

Der er ufatteligt øde i det indre Australiens røde hjerte, hvor man finder byen Alice Springs. Og det er netop her, den 223 kilometer langoutback-oplevelse, Larapinta Trail, slutter. Stien, som er en af Australiens nyeste langdistancevandreruter, går gennem West MacDonnell Ranges National Park 

Her vandrer man mellem høje klipper, over vidtstrakte sletter og gennem udtørrede flodsenge. Herude er jorden og klipperne ofte røde, som det skal være i den del af Australien, men sletterne grønne og gule og himlen for det meste blå med en stor, skinnende sol 

Ruten er inddelt i 12 etaper med gode faciliteter, og det er til at finde vand.  

De fleste vandrer ruten i den australske vinter i juli, men det er den mest vindblæste og koldeste måned. Kan man komme af sted i maj, juni eller august, er der langt færre mennesker på stien, og temperaturen er ganske behagelig.  

Læs mere på www.larapintatrail.com.au  


 

2. The Great Eastern Trail i USA  

USA er hjem for nogle af de mest berømte langdistancestier i verden. Pacific Crest Trail i det vestlige USA er med sine 4.265 kilometer måske nok verdens mest kendte, The Appalachian Trail i det østlige USA kommer ikke langt efter en 

Men der er stort set ingen, der kender til The Great Eastern Trail. 

Her er da også tale om en sti, som stadig er under udvikling og kræver sin vandringsmand eller -kvinde at gennemføre. Stien slynger sig 2.575 kilometer gennem ni stater i det østlige USA, fra Alabama dybt mod syd til New York State i nord, men der er stadig sektioner, hvor man selv må finde vej og ikke undgår at vandre strækninger på små asfalterede veje og stier.   

Det betyder dog også, at man ikke går i andres fodspor.  

Her skaber man til dels sin egen vej, og har det ikke altid dannet grundlag for store eventyr? 

Læs mere om stien på www.greateasterntrail.net 

 

3. Sinai Trail i Egypten  

Egypten er ikke lige frem synonymt med vandring, og der ligger da også en ganske særlig historie bag tilblivelsen af Sinai Trail. Den er nemlig et resultat af et samarbejde mellem otte forskellige beduinstammer fra halvøen af samme navn.  

Sinai Trail er en 550 kilometer lang rundtur, der er inddelt i 42 dagsetaper. Turen bringer én rundt på Sinai-halvøen og giver et helt særligt indblik i et ofte tørt ørkenvildnis, hvis historiske tråde går tilbage til såvel bibelske tider som endnu længere.  

Udover at vandre i stor, fascinerende og uberørt natur, så er det også en tur tilbage i tiden og en spændende historie, men undervejs får man også et indblik i, hvordan folk stadig lever i ørkenen.  

Alt i alt, er der lagt i kakkelovnen til et stort eventyr, som der stadig er mulighed for at være en af de første at begive sig ud på.  

Læs mere på www.sinaitrail.org 


Relevante links:
Vandrestave
Beklædning
Udstyr
 

Inspiration
Posted: March 05, 2019
Forfatter: Opdag Verden