3 ture til pinsen

< Forrige artikel Næste artikel >
3 ture til pinsen
Inspiration
05 May 2018

3 ture til pinsen

Foråret er et forrygende tidspunkt at tage på tur. Stierne er endnu ikke overfyldte, og flybilletterne kan stadig findes billigt. Her er tre ture, som er oplagte til pinsen eller andre lange weekender i foråret.

1 Dagsture i Wales

Wales byder på glimrende vandring, og et oplagt sted at tage på forårstur er i Brecon Beacons National Park tæt på Cardiff. Nationalparken byder på smukke landskaber med åbner vidder, dybe dale og nøgne, imponerende bjerge. Små vandfald og søer skaber liv i parken, som du for eksempel kan opleve på den fortrinlige 17,7 kilometer lange rute, The Beacons Circuit.

På ruten kommer man forbi de fineste af parkens bjergtoppe, og landskaberne vidner tydeligt om, hvordan de blev formet af den sidste istid: de er afrundede, slebet ned af isen, og fra den flade top af Pen-y-Fan, hvor man står i 886 meters højde, kan man skue ud over det meste af nationalparken.

Vil man have en tur uden helt så mange højdemeter, kan man sætte ud på turen fra Bwlch til Tor Y Foel, som hovedsageligt går gennem skov og langs søer og kanaler. Lårbasserne skal dog også lidt på arbejde, når man slutter af med højdepunktet: Toppen af Tor Y Foel, hvor der er flotte udsigter til Black Mountains på grænsen mellem Wales og England.

www.breconbeacons.org er der masser af information til at planlægge turen til nationalparken.

2 Heksestien i Harzen

Det kan godt være, at navnet Harzen lugter lidt af lumre campingferier og tyske karrypølser, men ikke desto mindre, så finder man glimrende vandring, hvis man kører de 400 kilometer syd for den tyske grænse.

Der er noget ganske idyllisk over de lysegrønne skove, blomstrende enge, klukkende vandløb og fine klippelandskaber, og gennem hele herligheden går stien Harzer-Hexen-Stieg – Heksestien. Stiens navn henviser til Brocken, der er det højeste punkt på den omtrent 100 kilometer lange rute. Med sine 1141 meter er Brocken det højeste bjerg i Harzen – i Danmark er det bedre kendt som Bloksbjerg.

Bjergene i Harzen er i det hele taget kendt for sine eventyr, hekse, myter og mysterier. Ifølge legenden er det da også på toppen af Brocken, at heksene samler sig hvert år på Valborgsaften, når april bliver til maj.

Heroppe er det landskab af typen subalpin hede, og det er blot en af den type landskaber, man oplever i området. Her er masser af fredelige skove, og man kan være heldig at få øje på los, europæiske vildkatte, kronhjort, rådyr, vaskebjørn, mårhund og muflonfår.

Hele ruten er som sagt omtrent 100 kilometer, men man behøver selvfølgelig ikke vandre hele turen. Det er nemt at hoppe på og af ruten, så den kan tilpasses efter tid og behov.

www.hexenstieg.de finder du mere info om ruten, geologi, topografi og de forskellige etaper. Siden er på tysk.

3 Tre dage i Skåne

Østerlenleden er en del af den 1000 kilometer lange Skåneleden, hvor man følger de orange markeringer hele vejen. Her kan enhver finde vej, og man kan for eksempel starte på parkeringspladsen Piraten ved Brösarp Torparebron, hvor Østerlenleden passerer forbi.

Herfra vandrer man på stier og små skovveje gennem smuk, gammel bøgeskov og ind i bakkerne i Drakamöllen Naturreservat. Ruten går langs rislende vandløb og et par kilometer på asfalterede småveje omgivet af marker og klassiske svenske træhuse i rød. Efter 16 kilometer når man lejrpladsen Agusa, hvor man kan slå teltet op.

Dagen efter vandrer man videre gennem bøgeskov, granskov og op på åsen. Der er en del meter op og ned, og den fine Kaffestugan Alunbruget byder på kærkommen økologisk kaffe, varm chokolade og hjemmebagte kager.

Ved Hallamölle ser man Skånes højeste vandfald på 23 meter, og man kan tilbringe nat nummer to på lejrpladsen Vantalängan. På den sidste dag vandrer man tilbage til parkeringspladsen Piraten via Verkaån Naturreservat.

www.skaneleden.se finder man god information om ruten, kulturhistorien, overnatning, osv.

 

Herunder finder du links til relevant beklædning og udstyr:

Vandresko og vandrestøvler

Vandresandaler

Vandrestave

Vandresokker

Rygsække 

 

Foto: Chris Goddard

Inspiration
Posted: May 05, 2018
Forfatter: Opdag Verden