3 tips: Kom i form til vandreturen

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
3 tips: Kom i form til vandreturen
Råd og vejledning
12 October 2019

3 tips: Kom i form til vandreturen

Jo bedre form du er i, når du sætter ud på en vandretur, jo større chance er der for, at du får en god oplevelse. Her er tre simple tips til, hvordan du får pudset formen af, inden du skal på vandretur – uden at det bliver surt, stressende eller kedeligt.  

Er formen ikke i orden, er der en risiko for, at der sker én af to ting: 

 

  1. Du kommer aldrig ud på den tur, du drømmer om, fordi du er nervøs for, at du ikke kan holde til det og ender med at have en sur oplevelse.

  2. Du kommer faktisk ud på stierne, men i stedet for at have overskud til at nyde landskaberne, finde fred og komme hjem med en god oplevelse i rygsækken, så pruster og stønner du dig gennem hele molevitten og ville ønske, at du aldrig var taget af sted. 

Har du derimod fået pudset formen af (og planlagt en tur, der passer til dit niveau), inden du sætter ud, er der langt større chance for, at du nyder turen og får en forrygende oplevelse med overskud til at suge indtrykkene til dig; nyde udsigterne, lytte til naturen, finde fred. 

Der er selvfølgelig også mindre risiko for, at du ender med at få en skade eller med at overbelaste dig selv.  

Nok om det. Hvordan får man lagt nogle simple træningsmetoder ind i hverdagen, som man har tid til at udføre, og som ikke er for sure, hvis man ikke er til løbeture og træningscentre? 

Hvorfor ikke bruge vandring til at komme i form? 

  1. Gå så meget som muligt: Det lyder simpelt (og det er det også!) men er man bevidst om det, kan man garanteret få masser af kilometer i benene i hverdagen bare ved at bruge fødderne til at komme fra sted til sted. Gå f.eks. over for at købe ind (og brug din rygsæk til varerne). Tag trapperne i stedet for elevatoren. Gå en kort tur inden arbejde, efter arbejde, før aftensmaden eller inden sengetid. Gør det så meget som muligt, og du vil ende med at gå mange kilometer om ugen, uden at det tager specielt lang tid eller er særlig hårdt. Måske du endda finder ud af, at det er dejligt at sætte tempoet lidt ned i hverdagen.  

  2. Gå en længere weekendtur: Begiv dig ud på en halv- eller heldagstur i weekenden, og tag den rygsæk på, du skal bruge på din længere vandretur. Du kan pakke mere og mere vægt i den uge efter uge, men start med en let rygsæk og byg langsomt oven på, til du nærmer dig den vægt, du skal gå med på din længere tur. Gå også i det fodtøj, du vil gå i på din tur, og kan du imitere det terræn, din længere tur kommer til at foregå, så er det super. 

  3. Gå en kortere, hurtigere tur i løbet af ugen: Kan du finde tiden til det, så forsøg at lægge en kortere tur ind midt på ugen. Her kan du med fordel fokusere mere på tempo end på distance. Afsæt for eksempel et specifikt tidsrum og se, hvor langt du kan nå at gå. Gør det samtidig så nemt som muligt og læg turen et sted, du har nemt ved at komme frem til; søen lige nede i skoven, den store bypark tæt på, eller hvad der nu engang passer dig. 

 

Får du indarbejdet det her tre vaner, kommer du hurtigt i form til vandreturen. Du kan selvfølgelig altid lægge ekstra træning ind, hvad end du løber en tur, svømmer, cykler eller begynder i et træningscenter og tramper løs på stairmasteren, så du træner de muskler, du kommer til at bruge ude på stierne.  

Det tæller alt sammen. 

Relevante links:

Beklædning
Fodtøj 

Råd og vejledning
Posted: October 12, 2019
Forfatter: Opdag Verden