3 sydsvenske nyklassikere med nem adgang

< Forrige artikel Næste artikel >
3 sydsvenske nyklassikere med nem adgang
Inspiration
11 December 2019

3 sydsvenske nyklassikere med nem adgang

I 2019 fik Sverige 12 nye såkaldte Signaturleder. De ligger spredt over det ganske land, men alle har det til fælles, at de byder på formidable naturoplevelser, der er kendetegnende for den landsdel, de ligger i. Og så kan man komme til og fra dem med offentlig transport. Her er tre af Signaturlederne, som er særligt velegnede at komme til fra Danmark. 

Signaturled Omberg 

Ruten her ligger omtrent 4 timers kørsel fra Malmø og cirka 2½ time fra Göteborg, så med lidt god planlægning kan du være på stierne samme dag, som du tager hjemme fra. Og når du er fremme, venter der i alt 85 kilometers fin vandresti, der egner sig glimrende til en tur på fire til fem dage, alt efter hvor meget fart der er i støvlerne.  

Turen er en lille bid af den 1.400 kilometer lange Östgötaleden og starter ved Boxholm, fortætter til Omberg og slynger sig videre til de idylliske strande, der flankerer søen Vättern. Her kan man tage sig en dukkert efter at have brugt dage på fredeligt at vandre gennem stille skove og idylliske, svenske kulturlandskaber, hvor man kan bryde vandredagene og med historiske seværdigheder undervejs, hvis man trænger til det. 

Når det kommer til overnatning, er der frit valg, og man kan tage turen med telt, tage overnatninger i shelter eller benytte sig af Den Svenske Turistforenings fine hytter.

Med hensyn til mad, så er der flere steder at proviantere undervejs, så man undgår at vandre med en rygsæk tynget af mad til adskillige dage. Du kan endda smække benene op og lade dig forkæle med et cafébesøg godt inde på ruten. 

Du kan læse mere Signaturled Ombergpå www.svenskaturistforeningen.se/guider-tips/leder/signaturled-omberg

 

Signaturled Södra Bohuslän

Bohusleden er ikke just en hemmelighed, men derimod noget af en danskerfavorit, når det kommer til vandring i det sydsvenske. Og det er fuldt forståeligt. Her oplever man nemlig storslået natur meget, meget tæt på Danmark.

Signaturleden her går fra Stensjön til Kungälv/Fontiner, og der er særdeles nem adgang til den, da den ligger lige uden for Göteborg. Det betyder dog ikke, at man ikke får vildmarken at føle. Ruten bringer nemlig én gennem flere naturreservater med fredelige søer og tyste bøgeskove. 

I alt har man 52,5 kilometer at boltre sig på, så alt efter tid og tempo kan man tage turen på en weekend med lidt smæk på, eller man kan sætte tempoet ned og bruge fire meget overkommelige dage på at lade det hele synke ind. 

De er hoteller og vandrehjem til nætterne undervejs, men man kan selvfølgelig også tage teltet med. 

Du kan læse mere om Signaturled Södra Bohuslän på www.svenskaturistforeningen.se/guider-tips/leder/signaturled-sodra-bohuslan/

 

Signaturled Österlen

Ruten her går mellem byerne Nybrostrand og Andrarum i det østlige Skåne og er en del af den enorme Skåneleden, der byder på omtrent 1000 kilometer sti. Rundturen her er dog på mere overskuelige 93 kilometer, som man kan bruge op mod en uge på at tilbagelægge, alt efter form, tid og temperament.

Som med de andre ruter på listen her, er der nem adgang til start, da der blot er en times kørsel fra Malmø. 

Når man kommer ud på ruten, finder man varieret natur med flotte markområder, tyste skove og den flotte kyst, hvor man kan hoppe i baljen, hvis sæsonen og vejret er til det. 

Man kan såvel overnatte indendørs undervejs på turen, som man kan tilbringe nætterne i telt, og så er det en fordel, at der er rigeligt med steder at købe proviant undervejs. Heller ikke på turen her behøver man altså at slæbe på kilovis af mad til adskillige dage. 

Faktisk kan man nøjes med en madpakke til hver dag. 

Du kan læs mere om Signaturled Österlen på www.svenskaturistforeningen.se/guider-tips/leder/signaturled-osterlen/

Relevante links:
Vandrestøvler
Telte
Rygsække 

Inspiration
Posted: December 11, 2019
Forfatter: Opdag Verden