3 klassiske cykelture i USA

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
3 klassiske cykelture i USA
Inspiration
04 March 2019

3 klassiske cykelture i USA

USA er roadtrippenes moderland, men man oplever nu engang landet langt bedre fra en cykelsaddel. Her er tre fabelagtige, og vidt forskellige, cykelture i USA: En kystklassiker, en forrygende naturoplevelse og en overraskelse.  

1. Highway 1: Washington, Oregon, Californien 

Highway 1 er kystruten, der går hele vejen ned langs en amerikanske Stillehavskyst; i alt mere end 2000 kilometer fra den canadiske grænse i nord til den mexicanske grænse i syd.  

Ruten er samtidig USA’s ubestridte turcykelklassiker, og i modsætning til de fleste andre steder i landet er man 100 procent sikker på at møde andre cyklister på turen.  

Og hvad er det så, som gør ruten så populær? Jo, her er tale om en mindre vej, der ofte går lige langs Stillehavet med udsigter til kystklipper, søløver, store sandbanker, strande og kystskove. Fine State Parks ligger sjældent med mere end dagsdistances mellemrum, så man kan ofte overnatte i telt her. Parkerne har særlige områder for folk, der kommer til cykel eller til fods, hvor der altid er plads til et telt mere. Og så koster det en slik.  

Vil man hellere sove indendørs, er der fine muligheder, da der også hver dag ligger småbyer inden for en dags rækkevidde. Udover de mange fine naturstrækninger kommer man også gennem flere ikoniske, amerikanske byer. Der er noget helt særligt ved at cykle over Golden Gate og ind i San Francisco, og så venter Los Angeles og San Diego stadig forude.  

Det er dog ikke de store byer, der står klarest tilbage efter en cykeltur på Highway 1. Det gør derimod de mange småbyer, møder med folk undervejs og magiske strækninger som den gennem de enorme Redwood-skove i det nordlige Californien og kysten ved Big Sur med de bratte bakker, der forsvinder lige lukt ned til Stillehavet.  


 

2. Yellowstone National Park 

Yellowstone er drømmen om naturen i det vilde vest, der bliver vakt til live; et stykke klassisk amerikansk natur, som samtidig er verdens første nationalpark.  

Her er spruttende gejsere, boblende mudderpøle, surrealistiske vandhuller i regnbuens farver, store vidder med åbne blomsterengespejlblanke søer med sandstrande, store nåletræsskove og brusende vandfald. 

Og så er der dyrelivet! Bisonokser græsser fredsommeligt få meter fra vejen, hvor man kommer trillende. Er man heldig, ser man måske en bjergged dase fra en klippehylde højt til vejr, en ulv luske langs en flod og måske endda en af parkens mange bjørne. 

Vejene gennem Yellowstone danner et stort 8-tal, og cykler man det, får man det hele med. Den bedste måde at gennemføre turen er med telt, da der er campingpladser hele vejen rundt, mens det er sværere (og meget, meget dyrere) at finde steder at sove indendørs på parkens hoteller. 

Synes man ikke, at man helt er færdig med det her spektakulære hjørne af USA, når man har cyklet 8-tallet, så er det blot at cykle en halv dag mod syd. Her venter endnu en nationalpark, Grand Teton, med himmelstræbende, takkede bjerge over idylliske enge og dovne floder.   

 

 

3. The Ozarks, Arkansas 

Vil du se et stykke smukt Amerika, der ligger milevidt fra de gængse turistruter, så tag en tur til The OzarksOmrådet ligger inde midt i USA; langt væk fra kysterne og de store byer, og herinde finder man store bakker og dybe dale, der gør sig særlig smukt i efteråret, når træerne forvandler landskaberne til et farvehav af gul, orange, rød og brun.  

Det er dog lige så meget en kulturoplevelse at cykle rundt i den her del af USA. Her kommer ikke mange turister, og i de affolkede områder kommer man på mange måder tæt på bagsiden af medaljen. Mens man gang på gang bliver forundret over, hvor fattigt, der er herinde, bliver man gang på gang forundret over, hvor godt man bliver taget i mod.  

Stop i en country store, og der vil være kaffe på kanden og tid til at tale om nutid og fortid. Stop i en genbrugsbutik og hør om, hvordan alt var bedre i gamle dagedengang der stadig var jobs at finde. Stop på en diner og fald i snak med lokale, der stolt beretter om at være fra the Ozarks. 

En ting, du er sikker på, hvis du drager herud: Du kommer hjem med masser af historier fortalt af de folk, du uundgåeligt møder på din vej.  

Og du ser et USA, de fleste blot flyver henover.  

Inspiration
Posted: March 04, 2019
Categories: Cykling
Forfatter: Opdag Verden