3 klassiske bjergture fra hytte til hytte

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
3 klassiske bjergture fra hytte til hytte
Inspiration
04 March 2019

3 klassiske bjergture fra hytte til hytte

Der er noget fantastisk over at vandre gennem høje bjerge fra hytte til hytte: Rygsækken er let, og for enden af stien venter der hver dag en hytte med varm mad på bordet, en kold øl på terrassen, udsigter til bjergene og en varm seng for natten. Her er tre fortrinlige bjergture fra hytte til hytte.   

1 Tour de Mont Blanc 

Der er ikke noget at sige til, at vandreturen rundt om Mont Blanc konsekvent indfinder sig på diverse lister over de bedste vandreture i Europa. Det er en af de mest populære ture i Alperne, men der er stadig masser af muligheder for at strikke turen sammen efter egne behov.  

Vandreturen går gennem Frankrig, Italien og Schweiz, og her finder man et mindre væld af hytter, der meget, meget sjældent skuffer. Hele turen rundt er på 170 kilometer, og folk bruger alt fra en uge til to at komme gennem de tre lande og se Europas højeste bjerg fra vidt forskellige sider.   

Samtidig vandrer man gennem syv forskellige dale. Man vandrer over velduftende blomsterenge, gennem klippelandskaber, der synes at være uden tegn på liv, forbi vandfald og bjergesøger, og så er der landsbyer undervejs, hvor man kan tage en slapper og proviantere.  

Der er en del højdemeter undervejs, men stierne er velmarkerede, og der er godt med trafik derude, så stort set alle med gode ben og gåpåmod kan give sig i kast med en tur, hvor belønningerne er store og kommer igen og igen og igen, når man vandrer ind i en ny dal og over et nyt pas og nye udsigter.  



Picos de Europa  

I fugleflugt er der ikke meget mere end 20 kilometer fra Atlanterhavets blå bølgetoppe på den spanske nordkyst til de forrevne, spektakulære tinder i Picos de Europa.  

Picos de Europa består af tre bjergmassiver, hvor grå tinder prikker hul på himlen over grønne toppe og dybe slugter. Hele området er som skræddersyet til vandreture, og de simple bjergrefugier og hyggelige pensionater i landsbyer gør bjergene tilgængelige med den lille rygsæk, der giver større overskud ude på stierne, end hvis man pakker den store, tunge rygsæk på ture med telt.  

Der er masser af muligheder for at strikke sin egen tur sammen på stierne i Picos de Europa, og området er småt nok til, at du kan opleve det meste på en uges tid.  

Her vandrer du gennem skyggefulde, fredelige skove og kan køle vandrefødderne i forfriskende bjergsøer samt vandre højt til vejrs og op i et landskab, hvor bjergene er så barske, som de er smukke. Hvis man er heldig, spotter man en gåsegrib på himlen, med et vingefang på næsten tre meter er det en ordentlig krabat af en fugl.  

 

 

3 Gran Paradiso Nationalpark 

Toppe i omegnen af de magiske 4000 meter. Dramatiske, dybe dale. Idylliske enge, hvor edelweiss og bjergliljer nikker mod himlen. 57 gletsjere. Gran Paradiso er ikke blot Italiens ældste nationalpark – det er også et utroligt fint område at snøre vandrestøvlerne i.  

Man kan for eksempel vælge at krydse hele nationalparken. Det tager omtrent en uges tid, og undervejs kan man hvile trætte skanker og hoveder mættede med store indtryk i en række rustikke refugier, der bliver drevet af den italienske bjergforening.  

Vil man gerne højere til tops, så ligger Gran Paradiso-toppen og lurer over alle de andre toppe. Det er det eneste bjerg på over 4000 meter, der udelukkende ligger inden for Italiens grænser. Toppen er dog ikke for alle og enhver, for selvom der ikke er tale om teknisk bjergbestigning, er det alligevel ofte en fin ide med steigeisen under støvlerne.   

En sidste fordel ved Gran Paradiso: Der er langt færre mennesker på stierne, end det er tilfældet i Mont Blanc-området, som ikke ligger langt derfra.  

 

Du kan læse mere om Tour de Mont Blanc på www.autourdumontblanc.com 

Du kan læse mere om Picos de Europa på www.thepicosdeeuropa.com 

Læs mere om Gran Paradiso på www.parks.it/parco.nazionale.gran.paradiso  


Relevante links:
Vandrestave
Udstyr
Jakker
Undertøj

Inspiration
Posted: March 04, 2019
Categories: Vandring i Europa
Forfatter: Opdag Verden