3 forrygende vandreture i Nordamerika

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
3 forrygende vandreture i Nordamerika
Råd og vejledning
03 March 2019

3 forrygende vandreture i Nordamerika

Er det værd at flyve over på den anden side af Atlanten for at snøre vandrestøvlerne og begive sig ud i naturen? Bestemt! USA og Canada byder på enorme landskaber med meget få mennesker, hvor man kan udleve sine vildeste drømme om at komme langt, langt væk fra civilisationen og være ensom på den perfekte måde i naturen. 

Vi har gravet tre ruter frem, der hver i sig er nok til at bestille flybilletten og drage mod vest.   

 

Kings Canyon National ParkCalifornien, USA 

Californiens Sierra Nevada-bjerge er overstrøet med vandrestier, der bringer vandrere ud mellem de store granitklipper, inde mellem tinder og ud langs fredelige bjergsøer. Det kan være svært at se, når man cruiser af sted på smukke Highway 395, da man her har ørkenen på den ene side af vejen. Men på den anden side af vejen rejser de takkede bjergtinder sig næsten 4000 meter op.  

Er man ikke bange for at få lidt højdemeter i benene og sved på panden, kan man sætte ud mod Sawmill Pass, der ligger tæt på den lille flække Independence. Det er et langt, sejt træk op til passet, men når man krydser det, åbenbarer bjergsøerne og tinderne sig.  

Efter en dags tid på en af USA’s mest berømte vandrestier, John Muir Trail, får man muligheden for at lægge de mere veltrampede stier bag sig og begive sin ind i Sixty Lakes Basin. Her finder man et mere eller mindre stilløst terræn, hvor små fredsommelige bjergsøer, klukkende bække og lodrette klippevægge skaber en formidabel kulisse.  

Og det bedste: Du har det hele stort set for dig selv. 

 

West Coast Trail, British Colombia, Canada 

De fleste, der sætter kursen mod British Columbia, er draget af de verdensberømte nationalparker i Rocky Mountain. Og mens det er rent vandreguld, man finder i parker som Banff og Jasper, så venter der en lækkerbisken af de vilde, hvis man i stedet kigger mod kysten. Det kan nemlig godt være, at West Coast Trail på Vancouver Island ikke byder på de samme højdemeter, som vandringen i Rocky Mountains gør, men her venter til gengæld et slidsomt terræn gennem overvældende landskaber.  

Man skal dog være klar på en udfordring.  

Det tager således de fleste vandrere seks dage at vandre de 75 kilometer på ruten. Hvorfor? Jo, terrænet er som nævnt udfordrende, temperaturerne er lave, det kan regne ganske meget, kysten kan blive indhyllet i tyk og tæt tåge, og der er stejle klipper undervejs.  

Lyder det ikke fristende, så er det fordi, man ikke ved, hvad belønningen er. Den er nemlig et øde vildnis med fortryllende, tempererede regnskove, fuldstændig fredelige strande, man selvfølgelig kun kan vandre eller sejle til, fornemt fossende vandfald og muligheder for at se gråhvalerne boltre sig i havet tæt på stien.  

Et godt eventyr kommer sjældent uden udfordringer. Sådan er det også med West Coast Trail. 

 

Grand Canyon Rim-to-Rim-to-Rim, Arizona, USA:  

Der findes et underligt fænomen i mange af USA’s nationalparker: Når man stopper ved et overvældende smukt udsigtspunkt, er der rigeligt med mennesker, kameraerne snurrer og superlativerne flyder frit.  

Man skal dog sjældent langt ud af en vandresti, før det tynder gevaldigt ud i flokken af mennesker, og det oplever man til særdeleshed i enorme Grand Canyon. Fra kløftens sydlige kant kan man nemlig begive sig de 1600 højdemeter ned mod bunden, hvor Colorado-floden gennem millioner af år har skåret sig ned i klippelagene. 

Efter få timer er der kun en lille brøkdel af de mennesker, der flokkes ved udsigtspunkterne. Og fortsætter man helt ned i bunden – en tur, der sætter knæ og lår på en solid prøve – bliver man belønnet på flere planer.  

For det første begynder man at fatte de ellers ufattelige dimensioner i kløften. Udsigterne ændrer sig konstant. Temperaturen stiger. Vegetationen forandrer sig. Man går fra højplateau til ørken. Når man når den lange hængebro, der krydser floden i bunden, er man i en anden verden.  

Og vil man have den helt vilde oplevelse af kløften, så fortætter man op til nordkanten. Her vil man være næsten alene på stierne.  

De seneste år er turen fra den sydlige kant af kløften til den nordlige kant og tilbage igen blevet mere og mere populær. Den går under betegnelsen Rim-to-Rim-to-Rim, og bruger du en fire-fem dage på at tage den tur, oplever du Grand Canyon som kun de færreste.  

 

Læs mere om Sixty Lakes Basin  http://www.highsierratrails.com/sixty_lake/overview.html
Læs mere på https://www.pc.gc.ca/en/pn-np/bc/pacificrim/activ/activ6a 
Læs mere om Grand Canyon på https://www.nps.gov/grca/index.htm 

Find det rigtige udstyr til vandreturen
Støvler
Bukser
Rygsække
Soverposer 

Råd og vejledning
Posted: March 03, 2019
Forfatter: Opdag Verden