3 fine norske fjeldhytter til efteråret

< Forrige artikel Næste artikel >
3 fine norske fjeldhytter til efteråret
Inspiration
02 February 2020

3 fine norske fjeldhytter til efteråret

Der er noget ganske særligt ved at drage på tur i de norske fjelde, når sæsonen lakker mod enden, masserne har lagt områderne bag sig, og man har naturen mere for sig selv. Den Norske Turistforenings bemandede hytter giver noget nær perfekte forhold til at udforske efterårsfjeldet – her er tre, der har åbent langt hen i sæsonen.

Mange af Den Norske Turistforenings 550 hytter lukker ned for sæsonen sidst på sommeren, men hen i efteråret er der stadig hytter, som er åbne. 

De lokker med gode ture uden for sæsonen, god mad, ild i pejsen og masser af hygge helt frem til den danske efterårsferie. 

 

Her er 3 af dem: 

 

1. Sota Sæter

De ti små overnatningsbygninger på Sota Sæter ligger ret perfekt lige ved indgangen til den storslåede Breheimen Nationalpark. Sæteren dufter af det gamle Norge og har mere end 100 år på bagen, og herfra har man masser af muligheder for at drage ud på glimrende dagsture og være hjemme i hyttens varme igen, når mørket falder på. 

På de fine småture tæt på hytten kan også børnene være med, men man kan også sætte ud på lange dagseventyr, der ikke er for børn; det længste, og nok mest krævende, er det, der bringer én til toppen af 2088 meter høje Tverrådalskyrkja. 

Regn med at være ud i op til 10 timer for at nå derop. 

En mere overkommelig toptur tager omtrent 3 timer og går til toppen af Randsverkstjønna. 

Sota Sæter har åbent indtil den 27. oktober. Læs mere om hytten https://sotaseter.dnt.no/?_ga=2.255539208.1859751881.1569096098-1013434346.1568837596

Læs mere om, hvordan Den Norske Turistforenings hyttesystem virker på  www.opdagverden.dk/vandring/den-norske-turistforenings-hytter

 

2. Gaustatoppen Turisthytte 

Gaustatoppen ligger dejligt langt mod syd ­i Norge og tager således ikke så lang tid at nå frem til. Og selvom toppen ikke ligger i Jotunheimens høje bjerge, så byder den på noget helt specielt: fra toppen har man nemlig en forrygende udsigt ud over en sjettedel af Norge, hvis vejret er klart.

Selve hytten ligger tæt på toppen, hvilket bestemt ikke gør oplevelsen dårligere. Det giver til gengæld en glimrende mulighed for at blive lidt længere på bjerget, som ligger mere eller mindre for sig selv. Gaustatoppen er 1883 meter høj. 

Gaustatoppen Turisthytte har åbent ind til den 20. oktober. Læs mere om hytten https://ut.no/hytte/101065/gaustatoppen-turisthytte

Læs mere om turen til Gaustatoppen på www.opdagverden.dk/vandring/3-uforglemmelige-dagsture-i-norge

 

 

3. Haukeliseter

Haukeliseter ligger noget nær perfekt lige på kanten af Hardangervidda mod nord og Ryfylkeheiene samt Setesdalsheiene mod syd. Den beliggenhed garanteret et væld af turmuligheder, da store stisystemer spreder sig i begge retninger. 

Udover de gode turmuligheder, så er Haukeliseter Den Norske Turistforenings mest besøgte hytte, og det har måske noget med køkkenet og den mad, man får serveret at gøre. Den går nemlig for at være ekstra god, og aftenmenuen står på tre retter lavet af lokale råvarer og efter lokale madtraditioner. 

Haukeliseter har åbent året rundt. Læs mere om hytten https://ut.no/hytte/10660/haukeliseter-fjellstue

Foto: Christian Roth Christensen / Visitnorway.com  


Relevante links:

Vandresko
Vandrestøvler
Rygsække
Handsker 

Inspiration
Posted: February 02, 2020
Forfatter: Opdag Verden