3 cykelruter i Sydsverige

Henter data...
< Forrige artikel Næste artikel >
3 cykelruter i Sydsverige
Inspiration
05 January 2020

3 cykelruter i Sydsverige

På den anden side af sundet er der åbnet en ny cykelrute, der lokker med 260 kilometer indbydende cykelsti. Det betyder, at der nu er tre nationale cykelruter i Skåne. 

I sommeren 2019 åbnede den nye, nationale cykelrute, Sydkustleden, i Skåne. 

Sydkustleden er den tredje autoriserede cykelrute af sin art i det sydligste Sverige og består af seks etaper og i alt 260 kilometer cykelsti.  

Cykelruten, som er asfalteret det meste af vejen, vil forbinde de øvrige nyere cykelruter, Sydostleden, som er den sydøst-vendte cykelrute, som går fra Växjö til Simrishamn, med Kattegattleden, som strækker sig fra Helsingborg til Gøteborg.

Tilsammen tilbyder de tre leder 900 kilometer afmærkede cykelruter, hvor den smukke kystlinje i grønne Skåne kan indsnuses med alle sanser, samtidig med at lårmusklerne kommer lidt på arbejde, og man føler vinden i håret.

Langs den nye cykelrute kan man blandt andet solbade på Sveriges smukke strande, hygge sig i historiske og naturskønne omgivelser, nyde middage på lokale kroer og restauranter og besøge byerne Malmø og Helsingborg. Og de hyggelige gamle danske byer Ystad og Simrishamn.

Fælles for de tre cykelruter er, at de ligger naturskønt og slynger sig gennem skov og mark. De er tydeligt afmærkede, så det er nemt at følge ruterne, og så er de gode og trafiksikre at cykle på, så såvel store som små kan være med. 

Du kan læse mere om Sydostleden på www.sydkustleden.se

 

Kattegatleden

Kattegatleden åbnede i 2015 som Sveriges første nationale cykelrute og bringer cyklister fra Helsingborg i syd til Gøteborg i nord på en rute, der er asfalteret det meste af vejen og nem at følge, da man blot følger de røde og hvide skilte, der er prydet med tallet 1. 

Ruten er på i alt 395 kilometer og mange af dem går langs den smukke vestkyst. Derudover passerer man gennem byerne Helsingborg, Höganäs, Ängelholm, Båstad, Laholm, Halmstad, Falkenberg, Varberg, Kungsbacka og Gøteborg.

Tilsammen skaber det mulighed for en række store og små oplevelser ud over selve cyklingen. 

For udover at komme tæt på de fine kystlandskaber fra cykelsadlen og have masser af muligheder for at stoppe og tage en slapper på smukke sandstrande og opleve fine udsigtspunkter, triller man gennem maleriske, små, gamle fiskerlandsbyer. 

Der er også flere steder, hvor det er værd at stoppe og kigge nærmere på historiske seværdigheder. 

Dem, og meget andet, kan du læse mere om på www.kattegattleden.se

 

Sydostleden

Sydostleden snor sig de 270 kilometer fra Växjö i Småland til Simrishamn i Skån. Ruten går fra Växjö mod søen Åsnen, som er udpeget til Sveriges nye nationalpark, og som er værd at bruge en stund på udforske. 

Herefter cykler man videre ad små, fine landeveje i Småland, ruller gennem dybe, tyste skove og forbi de traditionelle, røde gårde i bedste svenskerstil.

Har man hang til at fiske i en af de bedste fiskesøer i Sverige, kan man stoppe og kaste snøren ud ved Mörrum Kronolaxfiske.

Næste stop på ruten er Kristianstads Vattenrike. Det er et beskyttet vådområde, der har et rigt fugleliv og mange fiskearter. Siden 2006 har vandriget været et UNESCO-beskyttet biosfærereservat. 

Det venter nu kridhvide strande og fine klitlandskaber ved Ålakusten i Åhus, inden man triller videre gennem de store æbleplantager i Kivik.

Når det kommer til overnatning, har man forskellige muligheder. Man kan pakke teltet i cykeltaskerne og slå det op på campingpladser, pakke lettere og overnatte på Bed & Breakfasts eller tjekke ind på et hotel langs ruten. 

Du kan læse mere om ruten på www.sydostleden.se

Foto: Apelöga


Relevante links:

Cykeludstyr
Rygsække
Fodtøj 

Inspiration
Posted: January 05, 2020
Categories: Cykling
Forfatter: Opdag Verden