3 britiske vandreklassikere

< Forrige artikel Næste artikel >
3 britiske vandreklassikere
Inspiration
03 December 2018

3 britiske vandreklassikere

Storbritannien byder på en række fantastiske vandrerute, hvor man kommer helt tæt på den fine natur og den hyggelige kultur i småbyer undervejs. Vi kigger nærmere på tre ruter og områder.

 

1 Coast to Coast i England

England har en lang, stolt vandretradition, og den 309 kilometer lange Coast to Coast-rute blev oprindeligt lavet af den legendariske vandrer og forfatter Alfred Wainwright.

 

Han beskrev ruten, som mange stadig følger i dag, i 12 etaper. Hver etape slutter et sted, hvor det er til at finde såvel overnatning som et sted at spise. Lægger man et par hviledage ind undervejs, kan man således vandre hele turen på en to ugers ferie.

 

Undervejs kommer man gennem tre nationalparker:

 

Lake District National Park er en af Englands mest kendte og populære nationalparker blandt vandrere. Den slags er der ofte en god grund til. Landskaberne i Lake District er store, åbne og grønne med imponerende bjergtoppe, store vidder, fine skove og ikke mindst en række fortryllende søer.

 

Den næste nationalpark undervejs er Yorkshire Dales National Park med sine floddale, åbner vidder og fine floder, mens North York Moors National Park bringer én over et af de største hedeområder i England.

 

Turen bringer således én gennem en bred vifte af forskellige landskaber. Her oplever man alt fra dramatiske havklipper og fine bjergtoppe til endeløse enge overstrøet med vilde blomster og heder klædt i lilla lyng.

 

Da det er muligt at overnatte indendørs undervejs, behøver man ikke den helt store rygsæk. Vil man gerne have lidt mere med på turen, end man har lyst til at bære, så er det muligt at arrangere bagagetransport, så ens ting ligger klar, når man kommer frem om aftenen.

2 West Highland Way

Her er tale om en sand, skotsk klassiker, der bringer vandrere gennem ikoniske højlandslandskaber. West Highland Way snor sig 154 kilometer fra Milngavie nord for Glasgow til det skotske højlands hovedby, Fort William.

 

Ruten følger gamle småveje og stier gennem kulturlandskaber med enge, marker, skove og dale, men man kommer også ud i den store, uberørte, barske natur, der hænger så uløseligt sammen med det skotske højland.

 

Heroppe er der store, øde vidder, fejende flotte bjergtoppe og selvfølgelig de søer, lochs, som Skotland også er så berømt for.

 

Dermed kombinerer West Highland Way på smukkeste vis de fineste landskaber, højlandet har at byde på, med at man kommer tæt på skotsk kultur. Hver dag vandrer man gennem mindst én landsby, hvor man kan få sig et solidt måltid varm mad på en hyggelig pub – og muligvis en god Guinness til at skylle det ned med.

 

Det er også muligt at overnatte på herberg og lignende i byerne, hvis man foretrækker et tag over hovedet. Ellers kan man også vandre med telt og sove i den store natur med stjernerne over hovedet.

 

Ruten slutter ved foden af Storbritanniens højeste bjerg, Ben Nevis. Har man mere krudt i benene, er det en fremragende dagstur til toppen.

Vandring i Lake District

Der er forskellige måder at vandre på, og vil man hellere holde sig til en fast base og vandre ud derfra, frem for hver dag at vandre til et nyt sted og skulle pakke sammen hver dag, så er det svært at finde et bedre sted at have base end Lake District. 

Her finder man et overvældende antal dagsture.

 

Der er de lettere, fladere ture, der går langs bredden af fine søer, og der er de længere, mere krævende ture, hvor man kommer op i landskaberne og får et fugleperspektiv på herlighederne.

 

Man kan for eksempel begive sig mod toppen af Dale Head, hvorfra der er forrygende udsigt ned over grønne dalstrøg. Eller man kan prøve kræfter med den imponerende rute på Fairfield Horseshoe. Den forkæler vandrere med udsigt ud over et utal af imponerende, nøgne bjergtoppe.

 

Samtidig med at man kan vælge ture efter temperament, kan man gøre det samme, når det kommer til overnatning, da der er masser af muligheder i området – alt fra den billige, luftige form i telt til den traditionelle, komfortable på Bed & Breakfasts.

 

Herunder finder du links til relevant fodtøj og udstyr:

Vandrestøvler og vandresko

Vandrestave

Soveposer og liggeunderlag

Inspiration
Posted: December 03, 2018
Forfatter: Opdag Verden