12 tips: Sådan pakker du rygsækken

Inspiration til eventyr
< Forrige artikel Næste artikel >
12 tips: Sådan pakker du rygsækken
Råd og vejledning
09 December 2017

12 tips: Sådan pakker du rygsækken

Det er ikke lige meget, hvad du pakker hvor i din rygsæk. Ved at pakke din rygsæk rigtigt, får du den mest behagelige vandretur, og en solidt pakket rygsæk kan også være med til at aflaste kroppen. Vi kommer her med en række gode tips og råd til at pakke rygsækken på den bedste måde.

 

At pakke rygsækken rigtigt handler i høj grad om at få fordelt vægten på en måde, der gør det så behageligt som muligt at bære rygsækken, når du er på vandretur. Samtidig sørger du på den måde for, at din krop ikke lider unødig overlast.

 

Derfor er det langt fra lige meget, hvad du pakker hvor hen i rygsækken. 

 

Der er også det vigtigt at tage i betragtning, hvordan du bedst organiserer dine ting. Det er ikke sjovt at stå og bakse med at finde skaljakken, når himlen pludselig åbner sig, og regnen vælter ned. Ved du, hvor alle dine ting er, og har du et fast system, gør du dig selv en stor tjeneste.

 

Fordel vægten rigtigt i rygsækken

Fordeler du vægten fornuftigt i din rygsæk, opnår du en mere behagelig tur, hvor du samtidig har nemmere ved at holde balancen. Her er fem gode råd til at fordele vægten rigtig i din rygsæk:

 

 1. Pak de tungeste ting i din rygsæk over hoften og ind mod ryggen. Vand og mad er for eksempel to ting, der ofte vejer en del, hvis du er på længere vandreture, og du kan med fordel pakke dem her.
 2. Pak lettere ting som for eksempel tøj længere væk fra ryggen.
 3. Det er vigtigt, at du får skabt en god balance i rygsækken, så den ikke er tungere i én side end i en anden. Sørg derfor for at fordele vægten ligeligt.
 4. Pak din rygsæk, så du ikke har ting, der ligger løst og flyder i den. Det gør den mere behagelig at bære.
 5. Brug rygsækkens kompressionsstropper til at spænde rygsækken ind, så dit grej bliver holdt på plads. Det gør samtidig, at rygsækken følger din krops bevægelser bedre, og det vil du sætte pris på ude på tur. Sidder rygsækken tæt til kroppen, har du en langt bedre balance.

 

Organiser dit grej i rygsækken

Samtidig med at vægten skal fordeles fornuftigt, er en godt pakket rygsæk også en rygsæk, hvor dit grej er organiseret på en fornuftig måde. Det sparer dig for frustrationer ude på stierne.

 

 1. Pak dine ting i små pakkeposer eller drybags. Du kan ikke proppe tingene helt så tæt sammen nede i rygsækken, som du kan, hvis du pakker uden for poser, men du opnår en langt højere grad af orden. Og stopper du ikke pakkeposerne helt tæt, kan de stadig klemmes ned mellem det andet grej.
 2. Pak din sovepose nederst i rygsækken, så har du et behageligt sted at sidder under pauser, hvis det ikke er lige til at sidde på jorden.
 3. Pak telt, underlag, og hvad du ellers skal bruge til at sove, så du kan komme til det, uden at skulle have alt andet op ad soveposen.
 4. Pak din hue, handsker og lignende i en sidelomme eller i toplåget. Så er der nemt og hurtigt at komme til, når du får brug for det, og du skal ikke til at grave efter det og ende med at blive kold.
 5. Pak en pausejakke, så den er nem at komme til. Du kan få brug for at tage den af og på mange gange i løbet af dagen, og det bliver surt, hvis det er et bøvl hver eneste gang. Pausejakken kan være i dun eller fiber.  
 6. Pak småting som for eksempel kniv, kop, kompas, pandelampe, toiletpapir, lighter og lignende i en sidelomme, så det er nemt at komme til. Pak også dit førstehjælpssæt her, og er du på tur med andre, så husk at fortælle dem, hvor de kan finde det, hvis uheldet skulle være ude.
 7. Hav din skraldepose let tilgængelig, så det er nemt for dig at smide dit affald ud, inden du tager det med videre til et sted, du skal skille dig af med det på en fornuftig måde.

 

Herunder finder du links til rygsække og andet relevant udstyr:

Rygsække

Vandtæt opbevaring

Tøj og fodtøj

Udstyr

 

Foto: Olga Danylenko

Råd og vejledning
Posted: December 09, 2017
Categories: Bagage , Vejledninger
Forfatter: Opdag Verden