’Great Walks’ i New Zealand

< Forrige artikel Næste artikel >
’Great Walks’ i New Zealand
Råd og vejledning
05 March 2019

’Great Walks’ i New Zealand

Naturen i New Zealand tiltrækker vandrere fra hele verden. De bliver draget af formidable ruter i alt fra alpine bjerglandskaber med snedækkede tinder, jomfruelige bjergsøer, frodige dalstrøg og dybe fjorde til vulkanske månelandskaber og uberørte kyststrækninger med regnskov og sandstrande.  

Landet har tilmed en lang og stolt vandretradition, og der bliver gjort meget ud af at gøre vandrestierne tilgængelige for folk.  

Blandt andet derfor, har landet sine såkaldte ’9 Great Walks’, der er newzealændernes eget bud på landets 9 ypperste stier.  

De tæller blandt andet klassikeren Tongariro Northern Circuit, hvor turkisgrønne søer lyser op i enorme, nøgne vulkanlandskaber, alpine enge og kegleformede vulkaner.  

Abel Tasman Coast Track byder på dryppende, frodige skovafsidesliggende sandstrande og et mildt klima.  

Routeburn Track er et overflødighedshorn af alpine landskaber, når de er bedst, med åbne enge, dybe dale og bjergtoppe til horisonten.  

De ni stier på listen er ikke blot forrygende flotte; de er også beskrevet ned i detaljer, så det er lige til at planlægge turene på dem og finde overnatning. Tilsammen skaber det et populært netværk af stier, der bringer folk til fra hele verden. 

 

3 nye Great Walks 

Og nu bliver netværket udvidet. New Zealands ’9 Great Walks’ er nemlig tilsyneladende ved at blive til ’12 Great Walks’, da der er planer om at tilføje tre ekstra stier:  

Te Paki Coastal Track i Northland følger den forrevne kystlinje i 48 kilometer, eller tre til fire dages vandring, hvor man undervejs må klare sig selv og sove i telt.   

Hump Ridge Track i Southland er en tre dage lang rundtur i det sydlige fjordland med vide udsigter ud over de blå vande, den smukke kyst og bjergtoppe. Undervejs kan man sove i hytter.  

Queen Charlotte Track i Marlborough Sounds er med sine kystskove, fine bugter og bjerge allerede en klassiker med natur i særklasse.  

”Vi har nu Great Walks i verdensklasse, der alle tager adskillige dage at vandre og fremviser New Zealands særegne landskaber, natur og kultur. Ruterne har veludviklede stier samt hytter og faciliteter af høj standard, der sørger for en tilgængelig oplevelse i særklasse. Nogle af ruterne bliver mere og mere befolkede i højsæsonen. Ved at udvide netværket af Great Walks kan vi imødekomme den stigende interesse for vandremuligheder i verdensklasse, der er blandt newzealændere og udlændinge,” siger Lou Sanson, der er Director General i Department of Conservation 

 

På www.doc.govt.nz kan du læse mere om New Zealands Great Walks og finde beskrivelser af en lang række andre vandreture i landet.  


Relevante links:
Bagage
Fodtøj
Soveposer
Hængekøjer 

 

Råd og vejledning
Posted: March 05, 2019