Telte

243 Varer

På vandretur, camping, festival, rejse eller bare ud i haven? Her finder du vores store udvalg af telte til alle slags eventyr fra en masse kendte mærker. 

  1. Mærke
    Navn:
    Product price
  2. Mærke
    Navn:
    Product price
  3. Mærke
    Navn:
    Product price
  4. Mærke
    Navn:
    Product price
  5. Mærke
    Navn:
    Product price
  6. Mærke
    Navn:
    Product price
Henter data...

per side
Sorter stigende

  1. Mærke
    Navn:
    Product price
  2. Mærke
    Navn:
    Product price
  3. Mærke
    Navn:
    Product price
  4. Mærke
    Navn:
    Product price
  5. Mærke
    Navn:
    Product price
  6. Mærke
    Navn:
    Product price

Telte – tag over hovedet på store og små eventyr

Dit telt er noget af det vigtigste grej, du kan putte i rygsækken eller pakke med i bilen, når du skal ud i det blå. For dit telt er nemlig dit hjem og din kilde til tørvejr og en rar nattesøvn, og derfor skal det også være helt i top.

Der er et hav af forskellige telte, som alle opfylder forskellige behov. Du kan f.eks. vælge et lille letvægtstelt til soloturen på fjeldet, et smart pop-up telt til overnatning i haven, et festivaltelt til brug sammen med vennerne om sommeren eller et stort familietelt med plads til 10 personer – kravene er vidt forskellige, så det kan også være nødvendigt med flere telte.

Her hos Eventyrsport har vi et stort udvalg af telte fra kendte kvalitetsmærker. Så uanset hvad du er på udkig efter, og hvad du skal, så har vi helt sikkert et telt, der opfylder dine behov. Vi har et bredt udvalg af telte fra flere kendte mærker som Nordisk, Outwell, Easy Camp og Robens.

Teltkonstruktioner – hvilken passer bedst til dit eventyr? 

Telte i høj kvalitet fra Nordisk, Outwell mm.

Der findes grundlæggende fire forskellige typer af telte, når det kommer til konstruktionen; tunnel-, kuppel-, tipi- og geodætiske telte.  

Tunneltelte kan kendes på, at de har to eller flere buede stænger og typisk er lidt lange i formen. I et tunneltelt er pladsen udnyttet til det yderste – og samtidig med, at det er let, får du ofte også god plads i kabinen samt en stor apsis til udstyr. 

Den helt store fordel ved tunneltelte er, at de oftest er et af de letteste valg, og så kan de slås op selv i dårligt vejr, da både indertelt og oversejl kan slås op samtidig. Dog kan et tunneltelt ikke stå uden pløkker, og det er oftest ret vindfølsomt i forhold til andre typer telte. 

Et tunneltelt er derfor rigtig godt til ture i mildere omgivelser, hvor der er plads til at slå det op og jorden er blød nok til pløkker. Tunneltelte er rigtig gode til sommerbrug, og nogle kan også bruges om vinteren – vær dog opmærksom på, at et tunneltelt ikke er det mest åndbare eller luftige telt. 

Kuppeltelte har typisk to krydsede buer og ligner lidt en iglo. Kuppeltelte er oftest lidt tungere end tunneltelte, men til gengæld er de mere solide og kan i de rigtige vejrforhold godt slås op uden pløkker. Derfor er de meget velegnede til stenede fjelde og andre hårde underlag. 

Et kuppeltelt er meget vindstabilt og kan derfor sagtens komme med på de lidt hårdere ture. Hvis vejret er meget voldsomt, bør du dog være opmærksom på, at kuppeltelte er sårbare overfor regn, når de skal slås op. Man er nemlig nødt til først at rejse inderteltet – og derefter trække oversejlet udenover. 

Et kuppeltet er oplagt til en vintertur på et smukt fjeld oppe nordpå, men på grund af konstruktionen med flere indgange, som ofte gør det muligt at lave gennemtræk, kan de også sagtens bruges i sommervarmen – hvis vejret er mildt og tørt, kan man endda fjerne oversejlet. 

Du vil også støde på mange hybridmodeller af telte, som oftest kombinationer af tunnel og kuppel. 

Geodætiske telte har mange buede stænger, som gør dem enormt solide og i stand til at klare selv det vildeste vejr. Derfor bruges de oftest på ekspeditioner og bjergbestigninger. Så det her er telttypen for dig, der skal ud på de helt store eventyr.

Du kan læse mere om, hvordan man tester teltes vindmodstandsdygtighed ovre på vores blog. 

Tipitelte eller spidstelte har ingen buede stænger men derimod en lige stang i midten, som skaber den klassiske kegleformede konstruktion. Der er ét stort rum i tipitelte, og de er altså meget oplagte, hvis man er mange afsted og har brug for god plads til at sove og opbevare grej på.

Tipitelte er ikke særligt vindstabile, og de vejer en del mere end de andre typer. Til gengæld får man et meget rummeligt telt med en stor udgang og endda mulighed for at installere en lille ovn. De er helt perfekte til en tur med hele familien eller en spejderlejr, hvor der også er flere til at bære og hjælpes ad med at slå det op. 

Du kan læse mere om de forskellige typer af telte, og hvad der er godt at vide, inden du køber i artiklen her

Andre typer af telte

Udover de fire klassiske teltkonstruktioner finder der også et par andre typer, som måske er det helt rigtige valg for dig. Hvis du er på udkig efter et rummeligt familietelt, som er nemt at slå op, kan du tage et kig på et smart oppusteligt telt, som har luftkanaler i stedet for stænger. 

Hvis du skal på festival eller måske campingferie, er et lille og nemt pop-up telt måske noget for dig. De tager kun få sekunder at slå op – så kan du nemt og bekvemt koncentrere dig om at nyde naturen og suge oplevelser til dig. Et pop-up telt er også en god mulighed, hvis de mindste eventyrer skal prøve at sove i telt første gang og lige skal lure, om det er noget for dem. 

Uanset hvor dit næste eventyr går hen, kan du finde alt det funktionelle udstyr i høj kvalitet, du har brug for, her hos Eventyrsport. På vores blog finder du desuden massevis af inspiration til den næste store tur eller hvordan du kan gøre din teltlejr endnu federe

Teltstørrelser – hvor mange og meget skal med på tur? 

Find telte og familietelte i høj kvalitet

Telte fås i mange forskellige størrelser – lige fra de helt små og lette 1-2 personers telte til de store telte med plads til hele familien. Inden du køber dit nye telt, er det helt afgørende, at du overvejer, hvor mange mennesker og hvor meget grej, det skal kunne rumme. 

En god tommelfingerregel er, at jo større teltet er, jo mere vejer det – derfor skal du særligt være opmærksom på, hvor meget plads du har brug for, hvis du skal bære teltet frem på ryggen. 

De helt små og funktionelle 1-2 personers telte er perfekte til soloturen på fjeldet eller til et par på vandretur, som ikke har det helt store arsenal af udstyr med. Alt efter teltets konstruktion har det ofte en lille apsis med plads til udstyr, og så er vægten holdt i den lave ende, så det er nemt at have på ryggen selv. 

De helt små telte er også gode til de lidt hårdere vejrforhold og mere krævende vandreture, da de ikke tynger din rygsæk ned, og vinden ikke har så meget at ruske i.

Hvis man derimod er to afsted med meget udstyr eller måske er en lille familie, har en ven eller hund med, som alle skal kunne være inde i teltet, kan det være en idé med et lidt større 3-4 personers telt. De findes også med lav vægt, og de lidt tungere af dem er desuden også gode til camping, bilture eller vandreture, hvor der er flere om at bære delene. 

Hvis man er endnu flere afsted – eller blot vil have god plads til al sit udstyr eller til at opholde sig på inde i teltet – har vi også et bredt udvalg af rummelige 6-personers telte. De er helt geniale til campingpladsen eller køreferien, hvor de kan være en fast base i et spændende naturområde. 

Når hele familien skal afsted, eller der skal være plads til en hel flok spejdere, har man ofte brug for et rigtig stort telt med plads til mange personer, hvor der måske er flere sovekabiner eller god plads til at spise og opholde sig inde i teltet. Her er de store familietelte og campingtelte garanter for at levere en god naturoplevelse, hvor der er godt med albuerum. 

Luksus eller naturen tæt på?

Et telt behøver ikke nødvendigvis leve en nomadetilværelse – de kan også være geniale at have stående i haven eller på en fast grund et sted. Hvis du er på udkig efter et mobilt sommerhus af lækkert og åndbart bomuld, er det måske et af de lækre og luksuriøse glamingtelte, der er det helt rigtige telt for dig. Friluftsliv og glamour kan nemlig sagtens gå hånd i hånd.  

Og måske er det faktisk slet ikke et telt, du er på udkig efter. Hvis du skal ud i mildt vejr og vil have absolut mindst muligt i din rygsæk, kan det være, at du skal helt tæt på naturen og overnatte i en lille bivuak eller under et hjemmebygget shelter lavet af en letvægtstarp

De såkaldte tarps er en slags lette og stærke presenninger. Der er noget særligt tilfredsstillende ved at sove under tarp, hvor du kan føle dig helt tæt på naturen.

Fordelen ved denne lette og simple type overnatning er, at du nærmest overnatter under åben himmel og kun skal ofre få hundrede gram på dit tag over hovedet – til gengæld er du sårbar overfor elementerne, hvis himlen åbner sluserne midt i din nattesøvn. 

De forskellige materialer - vandtæt eller åndbart, let eller stabilt? 

Find dit telt i høj kvalitet online her

Et telt er, som du måske har luret nu, ikke bare et telt. Også materialet, som teltet er lavet af, har stor betydning for din oplevelse, da de er med til at afgøre teltets vægt, holdbarhed og vandtæthed.

Grundlæggende findes der fire materialer, som man typisk producerer telte i. De har alle sine styrker og svagheder, og det er vigtigt, at du finder ud af, hvad der bedst opfylder dine behov, før du investerer i et nyt, lækkert telt. 

Nylon er det mest slidstærke materiale, men også det dyreste. Det bruges ofte i letvægtstelte til vandreture og ekspeditioner, da det kan holde til lidt af hvert – det er dog sårbart overfor solens UV-stråler. 

Ofte er nylon behandlet med silikone, som bevarer teltets vandtæthed i lang tid, og hvis det er ripstop-vævet (en speciel vævning, der består af små kvadrater), er det næsten umuligt at rive i stykker. Rivstyrken er 6 gange højere end på det næsten dobbelt så tunge polyester-telt med PU-belægning. Nylon med PU-belægning forekommer, men det er sjældent.

Polyester er et lidt billigere alternativ, men det er stadig et holdbart og lækkert valg til rigtig mange friluftseventyr. Polyester vejer næsten det dobbelte af nylon, men til gengæld er det noget mere modstandsdygtigt overfor solen, og med en god PU-belægning er vandsøjletrykket også højt, hvis vejret skulle vise sig fra sin våde side. 

Vandsøjletryk (VST) er et udtryk for vandtæthed. Det måles i mm. Er tallet over 1.500 mm, anses et materiale for at være vandtæt, men der er stor forskel på, om du har direkte kontakt med materialet eller ej. Er oversejlets VST på 3.000 mm, klarer du stort set al slags regn.

Grunden til, at dette vandsøjletryk er så relativt lavt, i hvert fald i forhold til f.eks. skaljakker, er, at telte er lavet til at være spændt godt og ordentligt ud – altså skulle det meste af vandet gerne prelle af, når det rammer teltdugen. Vandsøjletrykket for bunden er en anden historie og må meget gerne nærme sig de 10.000 mm, fordi det både skal modstå trykket fra din krop, der ligger på det, samtidig med at det skal modstå vandet, der er i jorden.

Ventilation er nødvendig, især i kunststoftelte, hvor der kan skabes megen kondens af udåndingsluft, sved og fugt fra jorden. To eller flere åbninger er at foretrække, og du skal kunne betjene dem indefra. Er teltet lukket af med en sten-/mudderkant, er det endnu mere nødvendigt.

Hvis du er interesseret i at lære mere om vandsøjletryk og teltes vandtæthed, kan du læse mere på vores blog. 

De sidste to materialer er bomuld og polycotton. Bomuld sikrer et fantastisk indeklima og kan sagtens tåle at stå længe i solens stråler – til gengæld er det meget tungt og suger vand. 

Polycotton er en blanding mellem polyester og bomuld. På den måde får du et lidt lettere telt og bevarer stadig det lækre indeklima. Disse to typer er altså ikke velegnet til ture, hvor du skal bære din bagage særligt langt.

Teltenes stænger laves ofte i fire forskellige typer materialer; den billige glasfiber, det kraftige men tunge stål, det lette og hårdføre aluminium eller det ultralette og noget dyrere karbon. Derudover bruger de smarte oppustelige telte slet ikke stænger – men bare luft. 

Du kan lære meget mere om fordele og ulemper ved de forskellige materialer, ved at læse vores store teltguide.

Find et godt telt på tilbud

Et telt behøver ikke altid at være dyrt. Har du ikke prøvet at sove i telt endnu - men har lyst til at prøve det af - så start eventuelt med et billigt telt for at se, om det er noget for dig. 

Der er store chancer for, at du finder gode telttilbud hos Eventyrsport. Du kan tage et kig på vores store udvalg af telte og se, om du kan finde gode tilbud på telte. Du skal blot vælge tilbudsfiltret længere oppe på siden.

Du er selvfølgelig også meget velkommen til at kigge forbi en af vores butikker, hvor vores medarbejdere altid står klar til at hjælpe dig, så du kan få det helt rette telt med hjem.

Uanset hvad du har brug for, så har vi helt sikkert et telt, der passer helt perfekt til dig her hos Eventyrsport.

Køb et telt og tag ud i naturen – det er balsam for sjælen!

Læs også: